Cei mai buni absolvenţi de gimnaziu din judeţul Hunedoara, care au reuşit să obţină medii de admitere peste 9.80, au optat pentru patru licee din Deva, Petroşani, Hunedoara şi Orăştie. Cel mai căutat liceu este Colegiul Național „Decebal” din Deva

Cu cele mai bune rezultate la admitere se poate mândri Colegiul Naţional „Decebal” din Deva. Un număr de 10 elevi din primii 22 cei mai buni absolvenţi din judeţ au optat pentru această unitate liceală. Pe locul doi se situează Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Petroşani, 7 tineri cu medii de admitere de peste 9.80 optând pentru acest liceu.

Cinci absolvenţi de gimnaziu din judeţul Hunedoara cu medii apropiate de 10 au optat pentru Colegiile Naţionale „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara şi „Aurel Vlaicu” din Orăştie.

Cea mai mare medie de admitere înregistrată la nivelul judeţului Hunedoara este de 9.96 şi a fost obţinută de doi tineri din Deva, respectiv Hunedoara. Cei doi absolvenţi au optat pentru Colegiile „Decebal” şi „Iancu de Hunedoara”.

Următoarea medie de admitere înregistrată în judeţ este de 9.94 şi aparţine unei absolvente a Şcolii Gimnaziale „Dominic Stanca” din Orăştie. Tânăra a optat pentru Colegiul Naţional „Aurel Vlaicu” din localitate.

Media 9.92 a fost obţinută de 3 elevi, proveniţi de la Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara”, Şcoala Gimnazială numărul 5 din Petrila şi de la Şcoala Gimnazială „I.G.Duca” din Petroşani. „Bobocii” au optat pentru Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara” şi respectiv Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Petroşani.

Media de admitere la licee s-a calculat ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus