Complexul Energetic Hunedoara va intra într-o perioadă de modernizare, asta după ce a fost semnat, la Beijing, un contract cu China National Electric Engineering Construction Corporation. Conducerea CEH a declarat că acesta este perfect legal și nu sunt probleme cu el.

„La 1 septembrie, a fost semnat, la Beijing, cu Compania Națională de Inginerie Energetică, un contract în valoare de 291 milioane de dolari. Acesta prevede reabilitarea Grupului 4 de la Mintia și două instalații de desfășurare a Grupurilor 3 și 4. Contractul a fost semnat în prezența celor doi prim-miniștri, al Chinei și al României, și este perfect legal. Nu s-a încălcat nici un fel de prevedere a actelor normative europene”, a declarat Aurel Niculescu, directorul general al CEH.

Procedurile pentru semnarea contractului au început în urmă cu aproximativ un an, iar negocierile au durat luni de zile.

Din cei 291 milioane de dolari, 20,6 milioane de dolari reprezintă valoarea echipamentelor pe care termocentrala Deva-Mintia le are în depozit, prin urmare China va finanța CEH-ul cu 271 de milioane de dolari.

Potrivit lui Aurel Niculescu, până la sfârșitul acestui an vor începe lucrările, iar el va intra în efectivitate după aprobare Adunării Generale a Acționarilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus