Cele mai tari destinaţii pentru anul viitor: Botswana, Muntenegru şi Transilvania sunt locurile pe care trebuie să le vizitaţi în 2016, cred experţii în aventură de la Lonely Planet, potrivit Daily Mail.

Botswana a fost descrisă ca o destinaţie unică, o combinaţie de deşert şi deltă.

Kotor, din Muntenegru a fost lăudat pentru peisajul perfect din aproape orice unghi.

Între alte destinaţii obligatorii pentru 2016, Manchester oferă singura intrate pe listă din Regatul Unit.

Dar când vine vorba de regiuni uluitoare, dealurile Transilvaniei, din România, nu pot fi ratate.

Visaţi deja unde veţi merge în vacanță anul viitor? Experții în aventură de la Lonely Planet spun că Botswana, Muntenegru și Transilvania ar trebui să fie pe lista tuturor de dorințe pentru 2016. Și Manchester. În noua sa carte, Best In Travel 2016, ghidul turistic descrie Botswana ca pe “o destinație unică – o combinație neobișnuită de deșert și deltă, care atrage o concentrație imensă de animale sălbatice. Este sălbatică, pură şi expansivă”. Japonia și Statele Unite ale Americii sunt a doua și a treia cele mai bune destinaţii pentru 2016, în conformitate cu noul ghid. Lonely Planet a spus despre Japonia: “Orașele sale sunt ode artizanale ale futurismului, unde trenurile zboară cât ai clipi. Zona rurală e şi ea o altă lume, cu toate continentele într-un peisaj care îmbină vârfuri alpine cu ţărmuri sclipitoare”./…/

În cele din urmă, regiunea ce trebuie vizitată obligatoriu anul următor este pitoreasca Transilvanie din România, urmată de  vestul Islandei și Valle de Vinales în Cuba. Castelul Bran ar putea fi cel mai infam popas din Transilvania – şi înfricoşător, dar sunt mult mai multe de vâzut în zona dealurilor din centrul României. O călătorie în zona rurală oferă atracții cum ar fi “ultimul peisaj cu adevărat medieval din Europa”, cu căruțe trase de cai şi ciobani mânându-şi turmele, ceea ce îi face pe vizitatori să simtă că s-au întors în timp. Valle de Vinales din Cuba este în patrimoniul mondial UNESCO, înconjurată de munți spectaculoşi. Cunoscută pentru agricultură, în primul rând plantaţii de tutun, zona le oferă vizitatorilor o experiență cu adevărat autentică a Caraibelor. În timp ce Roma nu este deloc surprinzător inclusă, reapariția ei ar trebui să fie cel puțin parțial atribuită recentei restaurări a Colosseumului și Fontanei di Trevi, dar și celui mai recent film cu James Bond, Spectre.

TOP 10 REGIONS FOR 2016:

1. Transylvania, Romania

2. West Iceland

3. Valle de Vinales, Cuba

4. Friuli’s wine regions, Italy

5. Waiheke Island, New Zealand

6. The Auvergne, France

7. Hawaii, USA

8. Bavaria, Germany

9. Costa Verde, Brazil

10. St Helena, British Territories

stiripesurse.ro (foto: castelulbran.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus