Primăria Alba Iulia investește peste 1,4 milioane de euro în iluminarea Cetății Alba Carolina.

Primăria Alba Iulia vrea să investească nici mai mult nici mai puțin decât 1,4 milioane de euro într-un proiect de iluminat al Cetății Alba Carolina.

Licitația privind încredințarea lucrărilor din cadrul proiectului ”Iluminat arhitectural dinamic în Cetatea Alba Carolina” are o valoare de 6.727.017 de lei, TVA inclus, și a fost lansată pe SEAP.

Termenul-limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 25 februarie 2019. Banii provin de la bugetul municipiului.

Proiectul aprobat în faza de Studiu de Fezabilitate propune realizarea unui sistem de iluminat arhitectural în 5 zone din Cetatea Alba Carolina (ziduri, bastioane, curtine, poduri, porți de acces, componente arhitecturale și decorative etc.).

Potrivit caietului de sarcini, acestea sunt delimitate astfel: Zona 1 – Între Bastionul Mihail și Bastionul Trinitarienilor, cuprinde și accesul principal pe strada Mihai Viteazu (podul de lemn de la poarta a IV-a, piațeta) și podul de beton de pe strada Unirii; Zona 2 – Între Bastionul Eugeniu și Bastionul Capistrano, cuprinde și Poarta a III-a; Zona 3 – Între Bastionul Capistrano și Bastionul Mihail, cuprinde și Grădina Romană și Piața Toboșarului; Zona 4 – Între Bastionul Trinitarienilor și Bastionul Stephan; Zona 5 – Cuprinde Porțile I, II, IV, V, VI, VII și podul de lemn de la cele 3 Fortificații, podul de lemn de la poarta a VI-a.

Durata executării contractului este de 6 luni de la predarea amplasamentelor și semnarea ordinului de începere a lucrărilor. Parte din lucrările prevăzute în contract au fost executate în zonele 1 și 2 în contextul Anului Centenar.

Momentan, multe părți din Cetatea Alba Carolina nu sunt iluminate corespunzător, în special în zona Șanțurilor.

Sursa: Ziarul Unirea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus