Toți parlamentarii PSD + ALDE ce reprezintă județul Hunedoara au semnat textul moțiunii. Cine va „defecta”?

 

Între cei 247 de parlamentari PSD + ALDE sunt 7 care reprezintă județul Hunedoara. Toți au semnat textul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului. Cine sunt aceștia și cum și-au început cariera politică?

  1. Laurențiu Nistor, președinte al Organizației Județene a PSD Hunedoara. A declarat public și a semnat în numele filialei sprijinul pentru aripa Dragnea. Nistor a fost timp de 18 ani primar al comunei Șoimuș. A ocupat funcții importante în organizație. A durat ceva până când s-a decis să preia PSD Hunedoara. A făcut-o în 2011, la 3 ani după ce a ajuns deputat. A controlat multă vreme cu mână de fier PSD Hunedoara, dar acum sunt semne că ar avea contestatari în interiorul filialei.
  2. Natalia Intotero conduce Organizația Femeilor Social – Democrate din județ și este vicepreședinte la nivel național al acestei organizații. Este la al doilea mandat de deputat. Și-a început cariera politică în perioada în care Victor Ponta era șef la TSD, fiind multă vreme considerată o apropiată a familiei Ponta – Sârbu.
  3. Ilie Toma este deputat și membru PSD din 1997. În toate declarațiile sale publice spune că face ceea ce îi cere partidul.
  4. Petru Sorin Marica, fost primar de comună, pentru a doua oară în Parlament. Se spune despre el că îl ascultă pe Laurențiu Nistor fără să crâcnească plus că și-ar fi angajat fiul într-un minister (informație neverificată).
  5. Marius Gheorghe Surgent a intrat în politică în anul 1990, la PSDR, unde a rămas până în 1999, a trecut la ApR, care în anul 2001 a fuzionat cu PNL. Surgent a rămas în PNL până în aprilie 2016, când a trecut la ALDE. E pentru prima oară deputat, după ce a fost consilier local și județean, viceprimar al Devei. Practic, el nu are niciun interes să nu voteze cum i se spune de către conducerea ALDE.
  6. Cornel Cristian Resmeriță este pentru a treia oară în Parlament, familia sa face legea în Lupeni. E cel mai detașat de ambele tabere dintre toți parlamentarii de Hunedoara. Tatăl său este trimis în judecată într-un dosar disjuns din „Gala Bute”, chiar el a pierdut un proces cu ANI, fratele lui a câștigat de curând Primăria municipiului Lupeni. Oricum ar vota miercuri, nu îi ajută prea mult tatăl, dacă aceasta ar fi miza pentru el.
  7. Viorel Sălan este general de brigadă (r), deci extrem de ascultător, mai ales când vine vorba despre ceea ce îi cere Laurențiu Nistor. Prin urmare, Sălan va vota ce îi spune președintele PSD Hunedoara. Să nu uităm că Viorel Sălan s-a înscris în PSD la două săptămâni după ce a încheiat cariera militară și imediat a fost nominalizat drept candidat la Senat.

Va „defecta” vreunul? Greu de spus! Declarațiile publice sunt una, votul e altceva.

2 răspunsuri

  1. Woauuu!!! Nici nu stiu daca nu e mai corect: Cine va “defeca” motiunea…???

  2. Daca sunt romani toti,altfel sunt etnii colorate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus