Serbările Devei organizate de Primăria Municipiului Deva și Consiliul Local vor avea loc în acest an în perioada 1 – 4 mai 2014. Hunedoara Liberă.ro vă prezintă programul complet al manifestărilor organizate cu acest prilej.

Pe data de 1 mai, zona pietonală din Centrul istoric al Devei găzduiește începând cu ora 18.00, pe lângă evenimentele organizate în cadrul Festivalului Național de Umor, Salonul Internațional de Umor Grafic și concerte susținute de Pragu’ de Sus, Marcian Petrescu și Trenul de noapte.

Ziua de 2 mai este rezervată tineretului, iar cele mai importante evenimente vor avea loc în Piața Unirii din Centrul istoric. Începând cu ora 18.00, pe scena amplasată în imediata apropiere a Primăriei vor avea loc concerte susținute de TOPAZ, Andrada Igna, TEMPO, SLIDE, Alexandra Albu și Adnana Olariu. De la ora 20.30 va susține un recital trupa EXILED BAND din Timișoara, ora 21.20 fiind rezervată Deschiderii oficiale a Serbărilor Devei. De la ora 21.30, publicul va avea ocazia să urmărească un concert LIVE susținut de ANTONIA, iar de la ora 22.30, concertul susținut de DJ PROJECT și ADELA.

Ziua de 3 mai este rezervată „Principelui Transilvan”. Concertele vor începe la ora 11 în Piața Unirii și vor continua pe parcursul întregii zile. De la ora 17.00, pe traseul Piața Victoriei – Piața Unirii va avea loc o paradă formată din: Cimpoierii din Transilvania & Timpaniștii, Ordinul Cavalerilor de Hunedoara, Ansamblul medieval Rennaissance, Ansamblul All’s Choir București, Pajii Arlechino, Avangarda Principelui – Garda Cetății Alba Carolina, Trăsura princiară cu Principele și Principesa. De la ora 17.30, în Piața Unirii vor avea loc demonstrații militare și spectacole ale participanților la paradă. La ora 20.30 vor începe recitalurile susținute de GREEN BAND, ANDREEA BĂLAN și MANDINGA.

Ziua de 4 mai este rezervată tradițiilor. Concertele vor începe la ora 11 în Piața Unirii, iar de la ora 18.00, pe scenă vor evolua: Ansamblul Românașul al Liceului de Muzică și Arte Plastice Sigismund Toduță, Ansamblul Drăgan Muntean al Consiliului Județean Hunedoara, Lorena Pascu, Ovidiu Olari, Cristian Fodor, Felicia Stoian și Aurel Tămaș. Spectacolul se va încheia cu un foc de artificii.

Tot în data de 4 mai, de la ora 19.00, iubitorii muzicii clasice sunt invitați la un eveniment găzduit de Palatul Magna Curia din Deva: Concert de lieduri Alice Lopez – soprană, Cluj-Napoca și Ioana Vețean – pian.

Pe parcursul Serbărilor Devei, pe Bd. 1 Decembrie se va desfășura Târgul Meșterilor Populari, organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus