Autorul oribilei fapte este un angajat al ciobanului. Crima a fost comisă pe fondul consumului de alcool și al unui conflict spontan.

Prin ordonanțele din 12 și 13 ianuarie 2016 procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au dispus începerea urmăririi penale, efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspect și punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul VARGA FĂNICĂ sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor.

“Din cercetările efectuate până în prezent au rezultat probe privind suspiciunea rezonabilă că, în data de 12 ianuarie 2016, pe fondul consumului de alcool și al unui conflict spontan, inculpatul (care lucra din 3 ianuarie 2016 ca ajutor de cioban) a lovit în mod violent și în repetate rânduri, cu o bâtă de cioban și cu un hârleț, în zona capului și corpului pe proprietarul stânei situată pe raza comunei Dobra, jud. Hunedoara, cauzându-i victimei un complex traumatic ce a condus la decesul acesteia”, au declarat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Potrivit anchetatorilor, conform concluziilor preliminare întocmite de Serviciul Județean de Medicină Legală Hunedoara, decesul a intervenit imediat, moartea victimei a fost violentă și a fost cauzată de un traumatism cranio-cerebral cu fracturi ale cutiei craniene iradiate la bază, dilacerare și hematom meningo-cerebrale consecutive. După comiterea faptei inculpatul a părăsit câmpul infracțional încercând să fugă din zonă, fiind depistat de organele de poliție în timp ce se deplasa cu un autocar pe raza localității Făget.

În cauză a fost luată măsura reținerii  și a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Hunedoara cu propunere de luare a măsurii arestării preventive.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus