APA PROD S.A. Deva, operator regional al serviciilor de alimentare cu apă potabilă și de canalizare, a semnat astăzi, 22 mai 2023, la sediul instituției, contractul de servicii „Asistență Tehnică pentru Managementul Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Hunedoara, în perioada 2014 – 2020”.

Contractul în valoare de peste 20.000.000 lei fără TVA a fost semnat cu RAMBOLL SOUTH EAST EUROPE S.R.L. și are o durată de 30 luni.

Contractul constă în prestarea de servicii specifice pentru managementul proiectului, și anume: suport în managementul Proiectului; Actualizarea sistemului GIS; Dezvoltarea unui sistem de management modern, digitalizat al infrastructurii de apă și apă uzată pentru operatorul regional; Actualizare Master Plan regional; Actualizarea și dezvoltarea strategiei și managementului eficient de detectare a pierderilor/ infiltrațiilor în toate sistemele de alimentare cu apă și canalizare din aria de operare; Actualizarea și implementarea sistemului de modelare hidraulică pentru sistemele de alimentare cu apă și canalizare din zonele proiectului.
Contractul de servicii face parte din cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Hunedoara, în perioada 2014- 2020, derulat prin Programul de Dezvoltare Durabilă 2021- 2027, aflat în implementare și finanțat prin contractul de finanțare nr. 1660 din 23.08.2022.
Până în prezent, Apa Prod S.A. Deva a deschis proceduri de licitație pentru 19 contracte de extindere a rețelelor locale de apă și canalizare, achiziția de echipamente și servicii aferente, cu o valoare cumulată de peste 274 milioane de euro, astăzi fiind semnat primul contract de servicii în valoare de 20.458.588,54 lei fără TVA.

Întregul proiect prevede investiții în infrastructura de alimentare cu apă pentru 38 de UAT-uri grupate în 6 de sisteme de alimentare cu apă, respectiv: Orlea – Deva, Crișcior – Brad, Hobița – Hunedoara, Baniu – Dobra, Geoagiu și Zam, dar și investiții în infrastructura de colectare și epurare a apei uzate care vizează 8 aglomerări (Deva, Hunedoara, Brad, Geoagiu, Geoagiu Băi, Simeria, Hațeg, Călan).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus