Hunedorenii care și-au pierdut cardul de sănătate și au solicitat unul nou, sunt așteptați la sediul Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara, pentru a-l ridica.

 

Asigurații care au depus la CAS Hunedoara cerere pentru eliberarea cardului național de sănătate duplicat, ca urmare a pierderii, furtului sau deteriorării acestuia, trebuie să se prezinte la sediul casei de asigurări de sănătate pentru a intra în posesia cardului duplicat.

 

Verificarea existenței cardului la CAS Hunedoara se poate efectua la numărul de telefon 0254.219.280, tasta 2+1, sau printr-o cerere însotiță de copia actului de identitate, transmisă la adresa de e-mail asigurare@cjashd.ro. Totodată, cardurile pot fi ridicate de luni până joi, între orele 08.30 – 14.00 și vineri între orele 08.30 – 12.00, de la sediul CAS din Deva, bd 1 Decembrie 1918, nr 16, sau de la Oficiul de Asigurări de Sănătate Petroșani, din incinta Spitalului de Urgență.

 

Pentru obținerea cardului duplicat, acesta trebuie solicitat Casei de Asigurări de Sănătate de care aparține persoana respectivă, fie direct, la sediul instituției, fie prin e-mail (asigurare@cjashd.ro). În acest scop se completează o cerere care poate fi descărcată de pe site-ul instituției (http://cas.cnas.ro/cjashd/page/card-national.html), însoțită de o copie a actului de identitate și dovada plății contravalorii cardului duplicat (12,97 lei), care se achită la orice oficiu poștal din județ.

 

Pâna la primirea noului card național de sănătate, care se va ridica de la sediul CAS, asigurații au acces la servicii medicale în baza unei adeverințe de înlocuire a acestuia, cu valabilitate de 60 de zile, care li se va înmâna în momentul în care vor depune cererea pentru emiterea cardului duplicat. În situația în care în perioada de valabilitate a adeverinței de înlocuire a cardului național de sănătate, respectiv la expirarea valabilitatii acesteia, asiguratul nu a intrat în posesia cardului național duplicat, obligația acestuia este să se adreseze și să solicite CAS Hunedoara eliberarea unei noi adeverințe de înlocuire a cardului național.

1682507597582 (1)

1682507597588

 

Sursa: Biroul de presă al CJAS Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus