Vezi ce deficiențe au găsit comisarii de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor au descoperit în aceste magazine!

Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Hunedoara a continuat în cursul lunii noiembrie, în conformitate cu dispozițiile ANPC, verificarea modului de respectare a legislației în vigoare de către magazinele de tip supermarket care își desfășoară activitatea pe raza județului Hunedoara.

În acest sens ,au fost controlate un număr de 14 unități Penny și un hipermarket Auchan, constatându-se următoarele deficiențe:

– existența la comercializare în zona de alimentație publică a unor preparate culinare care nu respectau temperaturile de păstrare/expunere prevăzute de către normele sanitare în vigoare (minimum 60 de grade pentru masa caldă), temperaturile fiind sub limitele admise;

– comercializarea unor produse alimentare în ambalaje nesigure (devidate, rupte etc);

– legume/fructe care prezentau modificări ale aspectului, consistenței, culorii sau cu urme de mucegai;

– diferențe, în defavoarea consumatorilor, între cantitatea netă a produsului înscrisă pe etichetă și cea reală, rezultată în urma recântăririi. Măsurile luate de CJPC Hunedoara:

– 43 amenzi în valoare totală de 367.000 de lei

– oprirea definitivă și scoaterea din circuitul comercial a unor produse alimentare în valoare totală de 5.589 lei

– oprirea temporară de la comercializare a unor bunuri, până la înlăturarea deficiențelor, în valoare totală de 1.800 lei.

a b c1 d1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus