Ca urmare a înregistrării mai multor reclamații privind modul de facturare, comisarii CJPC Hunedoara au sancționat contravențional Enel Energie SA cu două amenzi în valoare totală de 100.000 de lei.

Prima sancțiune contravențională în valoare de 50.000 de lei a fost aplicată ca urmare a reclamațiilor primite de la consumatori privind modul de facturare, respectiv neluarea în calcul a indexului transmis către operatorul de distribuție și emiterea de facturi pe index estimat. A doua amendă a fost aplicată pentru nerespectarea măsurilor dispuse printr-un proces verbal de constatare a contravenției anterior, cu privire la aceleași aspecte.

Cele două sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea Legii 363/2007 privind practicile comerciale incorecte, respectiv acțiuni înșelătoare și s-a dispus restituirea sumelor încasate în plus.

„Le recomandăm consumatorilor ca, înainte de a depunere o reclamație la CJPC Hunedoara, să se adreseze operatorului economic în vedere soluționării problemei”, transmite CJPC Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus