Meteorologii au emis, joi, o atenţionare cod galben de ninsori şi vânt ce vizează jumătate de ţară.

Codul galben este valabil începând de vineri, ora 16:00, până sâmbătă la ora 14:00.
Astfel, în a doua parte a zilei de vineri, 6 februarie, şi la începutul nopţii de vineri spre sâmbătă, aria ninsorilor va cuprinde treptat zona Munţilor Banatului şi cea mai mare parte a Olteniei, Carpaţilor Meridionali şi de Curbură.

În dimineaţa zilei de sâmbătă, 7 februarie, ninsorile se vor extinde şi în Muntenia şi Dobrogea şi va continua să ningă, în general slab, până în orele după-amiezii. Cantităţile de precipitaţii vor fi pe arii restrânse mai însemnate, cu precădere în Oltenia şi la munte şi se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent, se arată în comunicatul ANM.

De asemenea, vântul va avea intensificări temporare, viscolind şi spulberând ninsoarea, în regiunile sudice, dar şi la munte, cu viteze de peste 50…60 km/h, iar în sudul Banatului vor depăşi 80 km/h. Vântul se va intensifica în regiunile sudice încă din dimineaţa zilei de vineri, 6 februarie, mai avertizează meteorologii.

Ninsori, în general slabe cantitativ, vor fi local şi în restul teritoriului. În cursul zilei de sâmbătă, 7 februarie, vântul va diminua treptat în intensitate.

ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus