Facilitarea procedurilor în problema inventarierii bunurilor din domeniul public al unităților administrativ – teritoriale

Un proiect de lege pe care l-am inițiat și care a trecut deja de Senat ușurează activitatea de inventariere a bunurilor din domeniul public al unităților administrativ – teritoriale. Practic, această inițiativă scurtează termenele și aduce această formalitate mai aproape de UAT-uri prin transferarea deciziei de la Ministerul Dezvoltării către Instituția Prefectului.

Primăriile trebuie să realizeze această inventariere pentru a putea depune proiecte pe fondurile europene, pe axele următoare de finanțare. În baza actualelor prevederi legale, această inventariere dura foarte mult și comunicarea era greoaie. Am depus această inițiativă legislativă tocmai pentru a ușura activitatea primarilor, astfel încât să poată să depună proiectele pe infrastructură, în condițiile în care între unitățile administrativ – teritoriale și Instituția Prefectului există o mai bună comunicare.

Prin această inițiativă legislativă am propus modificarea mai multor articole din Ordonanța de Urgență nr 57/ 2019 privind Codul Administrativ, astfel încât să scurtăm termenele de realizare a inventarierii bunurilor din domeniul public al UAT-urilor.
Proiectul de lege a trecut de Senat și a fost înregistrat la Camera Deputaților pentru dezbatere și votul final.

Partidul Național Liberal a militat întotdeauna pentru descentralizare și pentru a aduce decizia mai aproape de cetățeni. Fondurile europene reprezintă cheia dezvoltării locale și, mai ales pentru comunitățile mici, reprezintă balonul de oxigen, care suplinește cu succes bugetele locale de cele mai multe ori neîndestulătoare. Este nevoie așadar să venim în sprijinul UAT-urilor prin decizii și legi care să faciliteze accesarea banilor alocați de Uniunea Europeană.

Deputat Vetuța Stănescu, Președinte PNL Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus