Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva împreună cu partenerii săi Primăria Municipiului Deva, Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, Societatea Națională de Cruce Roșie România  și Consiliul Elevilor Liceului de Arte „Sigismund Toduță” Deva vă invită să participați la concertul caritabil ce va avea loc la Casa de Cultură „Drăgan Muntean” din Deva, în data de 8 noiembrie 2023 începând cu ora 18.

Denumit, profund simbolic, „Ajută! Strigăt pentru umanitate”, concertul are ca scop strângerea de fonduri pentru Roxana Zgârdea, elevă în clasa a XII-a Muzică la Liceul de Arte „Sigismund Toduță”, diagnosticată cu  o afecțiune rară ce necesită intervenția medicală în străinătate. Roxana este o elevă talentată la clasa de canto muzică ușoară a profesoarei Andreea Bogdan și deși a avut încă din copilărie o sănătate precară,  perseverența și talentul i-au adus premii la diverse concursuri de specialitate. Pasiunea ei pentru muzică se oglindește și în cover-urile publicate pe youtube, în participarea ca solist la evenimente dar și în  visul de a-și continua studiile muzicale la Universitatea Națională de Muzică din București. Pentru colegi, Roxana este o tânără veselă, bine educată, modestă și harnică iar profesorii o caracterizează ca fiind inteligentă, receptivă și muzicală. Suferința ei a emoționat adânc colectivul elevilor și profesorilor liceului, care s-a mobilizat exemplar în a strânge rândurile pentru a o ajuta, iar acest concert este rodul eforturilor lor pline de dragoste și compasiune.

Participând la concertul din 8 noiembrie veți avea ocazia să ascultați un buchet de numere muzicale oferit de elevi și ansabluri reprezentative ale secției de Muzică a liceului care vor interpreta genuri diverse din repertoriul instrumental și vocal atât al  muzicii clasice cât și al muzicii ușoare și tradiționale. De asemenea, concertul va oferi și cadrul în care elevi ai secției de Arte  vor organiza un atelier de face painting și o expoziție cu vânzare a operelor de artă create de ei.

Vă așteptăm cu drag și cu speranța că împreună putem să o ajutăm pe Roxana!

Responsabil pentru relația cu presa,

Prof. Andreea Lupu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus