Tribunalul Hunedoara a condamnat la închisoare cu executare doi dintre cei cinci traficanţi de droguri prinşi anul trecut de ofiţerii SCCO Hunedoara după ce au introdus în ţară o cantitate considerabilă de cannabis. 

Alexandru Gal, Adrian Cosmin Szanto, Ioan Alin Daniliuc, Doru Viorel Norocea şi Teodor Bogdan Costa au fost condamnaţi luni de Tribunalul Hunedoara.

4 ani şi şapte luni de puşcărie, pedeapsa maximă

Teodor Bogdan Costa va fi obligat să execute o pedeapsă de peste 4 ani de închisoare, acesta având antecedente penale. Instanţa îl mai obligă pe inculplat la plata unor daune civile în valoare de aproape 6.000 de euro.

Condamnat la pedeapsa închisorii cu executare a fost şi Doru Viorel Norocea, care a primit 2 ani şi 1 lună şi un an interzicerea anumitor drepturi.

Închisoare cu suspendare pentru trei traficanţi

Trei dintre traficanţi au primit pedeapsa închisorii cu suspendare. Este vorba de Alexandru Gal, condamnat la 2 ani de închisoare şi interzicerea anumitor drepturi, Adrian Cosmin Szanto, condamnat la 2 ani şi o lună de închisoare şi interzicerea anumitor drepturi şi Ioan Alin Daniliuc, condamnat la 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendare.

În aceste perioade, inculpaţii sunt obligaţi să anunţe dacă îşi schimbă în prealabil locuinţa, să comunice schimbarea locului de muncă, să nu părăsească ţara şi să se prezinte la instanţă de fiecare dată când sunt chemaţi.

Sume de bani confiscate

Magistraţii Tribunalului Hunedoara au dispus confiscarea unei sume totale de bani de 85.500 de la cei 5 inculpaţi şi îi obligă la plata mai multor cheltuieli judiciare către stat.

Aduceau droguri din Grecia

Cei cinci bărbaţi au fost prinşi anul trecut de ofiţerii Antidrog, după ce au introdus în ţară cantitatea de 10 kilograme de cannabis. Potrivit anchetatorilor, drogurile erau furnizate consumatorilor din Hunedoara şi Timişoara.

Traficanţii obţineau profituri uriaşe. Un gram de cannabis era vândut cu suma de 60 de lei, în timp ce aceeaşi cantitate era achziţionată cu doar 3 euro.

La decizia Tribunalului Hunedoara, cei cinci condamnaţi pot declara apel în termen de 10 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus