Deponeul de la Bârcea Mare a devenit funcțional după un an și jumătate de la inaugurare.

Contestațiile privind Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Bârcea Mare nu se mai opresc.

Acum, o firmă din Piteşti a constestat procedura privind desemnarea ca operator al deponeului ecologic de la Bârcea Mare. Firma câştigătoare a fost Supercom SA din Bucureşti. Ea aparține lui Ilie Ciuclea, fost senator PSD. Practic, reprezentanţii firmei contestatoare, Girexim Universal SA Piteşti, au cerut anularea actului prin care oferta societății Supercom SA a fost declarată câștigătoare și refacerea rezultatului procedurii. Reclamat a fost Consiliul Judeţean Hunedoara, în calitate de autoritate contractantă, în procedura negociere, fără publicarea unui anunț de participare, organizată în vederea atribuirii contractului de achiziție publică având ca obiect „Servicii de operare și administrare a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor Bârcea Mare, județul Hunedoara”.

CNSC a dispus „anularea rezultatului procedurii, privitor la desemnarea ofertei câștigătoare. (…) Obligă autoritatea contractantă la evaluarea completă a ofertei desemnate câștigătoare, aparținând SC SUPERCOM SA, în maxim 15 zile de la primirea deciziei”.

Pe de altă parte, inspectorii sesizaţi au respins ca nefondate cererile din contestație privind anularea procesului-verbal al ședinței de deschidere a ofertei și a procesului-verbal de negociere a ofertei SC SUPERCOM SA, dar a respins şi cererea de intervenție, ca nefondată.

Decizia pronunţată de CNSC este obligatorie, conform legii, dar împotriva acesteia se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare.

Administratorul public al județului, Dan Stoian, spune că activitatea deponeului ecologic nu este blocată și că autoritățile județene așteaptă să primească motivarea, care nu ar fi ajuns la Consiliul Județean: „Așteptăm motivarea CNSC. După ce o primim, vedem ce cale vom urma. Există două căi – refacem ce ni se cere acolo sau vom acționa în instanță, la Curtea de Apel Alba Iulia. Contractul merge înainte!”. 

În aprilie, Consiliul Județean Hunedoara a decis să atribuie, pe perioadă determinată, contractul având ca obiect „Servicii de operare și administrare a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor Bârcea Mare, județul Hunedoara”. Câştigătoare – Supercom SA București, iar valoarea contractului este de  23.485.046,05 de lei pe an. S-a ajuns în această situație după ce două licitații au fost anulate.

Ulterior, Consiliul Județean a dorit să înființeze o firmă pentru gestionarea deponeului, dar a renunțat la această variantă, preferând să-l dea în administrare temporară unui operator privat.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus