CFR a semnat cu asocierea Alstom Transport - Alcatel Lucent România - PAS 97 un contract în valoare de 617,8 milioane lei (140 milioane euro), inclusiv TVA, pentru lucrări pe sectorul feroviar Sighişoara - Coşlariu - Simeria, informează Mediafax.

Acordul vizează lucrări de instalaţii de semnalizare, ERTMS, GSM-R, centralizare electronică şi centrul de control operaţional Simeria pe întregul sector feroviar.

Valoarea contractului este de 498,29 milioane lei, fără TVA, finanţarea fiind asigurată cu fonduri europene (85%) şi bani de la bugetul de stat, se arată într-un comunicat al administratorului reţelei feroviare.

Durata de valabilitate a contractului este de 40 luni pentru execuţia lucrărilor, la care se adaugă o perioadă de garanţie de doi ani.

Rezultatul procedurii de atribuire a fost contestat în perioada ianuarie 2013 – iulie 2014, atât la CNSC, cât şi la Curtea de Apel Bucureşti.

CFR a mai primit oferte pentru acest proiect din partea Thales System România şi a consorţiului Bombardier Germania-Huawei Technologies-Remarul 16 Februarie-Spiact Craiova.

mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus