CONTEXT: La începutul săptămânii, Senatul României a aprobat ajutorul de stat de 70 de milioane de euro pentru Complexul Energetic „Valea Jiului”. Vasilică Potecă și senatorii AUR au votat împotriva ajutorului guvernamental.

Votul din Senat a fost un bun prilej pentru foștii colegi Vetuța Stănescu și Valisică Potecă (ambii aleși pe listele PNL pentru Parlamentul României la alegerile din 2020) să ducă mai departe războiul acuzațiilor reciproce.

Reamintim că, începând din 6 septembrie 2023, senatorul Potecă a spus adio PNL, alăturându-se ulterior AUR. Încă de la despărțirea de liberali, președinta Vetuța Stănescu i-a transmis un mesaj deloc măgulitor:

După ce a fost ales, domnul Vasilică Potecă a uitat că a fost trimis în Parlamentul României prin munca tuturor liberalilor hunedoreni, iar singurele fapte politice ale domniei sale ca senator au fost jocurile meschine de culise, având ca unic scop să preia, direct sau prin interpuși, conducerea filialei PNL Hunedoara. (…)

Acum, a făcut și ultimul gest de sfidare față de cei ce l-au ales și l-au sprijinit: a plecat pe ușa din dos din PNL, sperând că va reuși să își mențină privilegiile nemeritate prin intermediul altui partid.”

La rândul său, Potecă nu a ratat nicio ocazie să lanseze săgeți otrăvite către Vetuța Stănescu, pe care a ironizat-o recent și i-a transmis, nici mai mult, nici mai puțin, că „îi va pune punct carierei politice”.

Revenind la votul din Senat, așa cum rezultă din tabelul de mai jos, Vasilică Potecă  a votat împotriva ajutorului guvernamental acordat Complexului Energetic Valea Jiului și aprobat în Parlamentul României.

FB_IMG_1708589636635

Vetuța Stănescu a folosit din plin episodul votului pentru a-i face un rechizitoriu aspru lui Potecă:

„Senatorul Vasilică Potecă și colegii săi din AUR sunt ÎMPOTRIVA sprijinului financiar acordat de Guvern Complexului Energetic Valea Jiului pentru continuarea activității energetice în această zonă.

Senatorul Potecă le refuză astfel șansa celor aproximativ 2000 de oameni care lucrează aici, dar și familiilor acestora, de a avea viitor la ei acasă! Senatorii AUR au votat ÎMPOTRIVA ajutorului de stat în valoare de 350 milioane lei acordat la propunerea ministrului liberal al Energiei, Sebastian Burduja, care s-a zbătut să demonstreze că industria extractivă poate continua!

PNL a dovedit că este alături de minerii și energeticienii din Valea Jiului și nu vom lăsa niciun discurs populist să ne abată de la misiunea pe care ne-am asumat-o!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus