Ceremonia de înmânare a titlului va avea loc vineri, 12 ianuarie

Cornel Nistorescu va primi titlul de cetățean de onoare al municipiului Orăștie vineri, 12 ianuarie, la ora 17, în Sala Astra din localitate. Hotărârea de CL prin care Cornel Nistorescu a devenit cetățean de onoare al municipiului Orăștie a fost votată în luna decembrie 2017.

Cornel Nistorescu s-a născut în data de 15 decembrie 1948, la Turmaș. A absolvit  liceul „Aurel Vlaicu” din Orăștie în 1965. Studiile universitare le-a făcut în cadrul Facultății de Filologie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj, la secția română-italiană (absolvent în 1974).El este director al ziarului Cotidianul.

Cornel Nistorescu a fost redactor la revista „Viața studențească” (1974-1980), la ziarul „Scânteia tineretului” (1980-1983) și la revista “Flacăra” (din 1983). Și-a făcut debutul ca jurnalist în „Viața studențească“(1971), cu un reportaj. Debutul editorial a fost cu volumul de reportaje „Întâmplări în liniștea unei fotografii” (1978). A fost colaborator la „Viața studențească, „Echinox“, „Steaua“, „Flacăra” etc. După prima carte, a mai publicat două volume, “Paradisul provizoriu” (1982) și “Proprietarul de iluzii” (1988), ce cuprind scrieri aflate undeva la granița dintre reportaj și proză scurtă. Cât timp a lucrat la revista „Viața studențească“, s-a ocupat de folclor, făcând parte din grupul de folcloriști ai Facultății de Filologie din Cluj, perioadă în care a colindat satele Transilvaniei în căutare de texte și obiceiuri populare.

În 1990 a fondat, împreună cu Mihail Cârciog, trustul de presă „Expres”, la care va fi director și va publica articole sub genericul „Reportaj de buzunar” și “Epistole politice“. În 1995, publicația s-a desființat.

În 1997, după demisia lui Ion Cristoiu, devine directorul ziarului Evenimentul Zilei, unde a publicat „Comentariul zilei“.

Sursa: wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus