SURSE: Controlul judiciar impus de DNA nu mai prevede interzicerea exercitării funcţiei.

Primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeriţă s-a întors la lucru. Acest lucru a fost confirmat de viceprimarul Cornel Lungan care a declarat pentru Hunedoara Liberă.ro că Resmeriţă a revenit la birou începând de luni.

Şi deputatul Cristian Resmeriţă a confirmat informaţia potrivit căreia tatăl său, Cornel Resmeriţă, s-a întors la primăria începând de luni.

La sfârşitul lunii iulie, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au prelungit măsura controlului judiciar față de primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeriță. Decizia anchetatorilor anticorupție poate fi atacată în instanță. Potrivit unor surse neoficiale, DNA nu i-a mai interzis lui Cornel Resmeriţă să-şi exercite funcţia de primar în următoarele 60 de zile.

 Cornel Resmeriţă este urmărit penal în dosarul “Gala Bute”.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, “inculpatul Cornel Resmeriţă, primarul municipiului Lupeni, împreună cu şeful biroului de achiziţii şi investiţii al primăriei, a atribuit contractul fără licitaţie publică, cu încălcarea dispoziţiilor O.U.G. nr. 34/2006 privind achiziţiile publice şi au supraevaluat, cu intenţie, valoarea contractului, deşi cunoşteau că valoarea reală a lucrărilor era de 8.318.490 lei, aşa cum rezulta din proiectul tehnic pe care Primăria Lupeni îl realizase anterior. Diferenţa de 2.577.869,11 lei reprezintă prejudiciu pentru persoana vătămată municipiul Lupeni. Cea mai mare parte a preţului, respectiv 8.100.000 lei, a fost achitată la data de 21.12.2011, folosind fonduri alocate de M.D.R.T. în regim de urgenţă, iar 3 milioane lei din această sumă obţinută a fost transferată către S.C. Europlus Computers S.R.L., pentru acoperirea unui credit bancar contractat pentru organizarea unei “Galei Bute”. Diferenţa până la valoarea integrală a contractului a fost achitată în mai multe tranşe până la data de 19.09.2013″.

Cornel Resmeriţă a fost plasat în arest la domiciliu în luna februarie.

Ştire în curs de actualizare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus