Salvamontiştii din Straja şi Parâng au avut mult de muncă în perioada Crăciunului. Mai mulţi turişti au ajuns la spital după ce s-au aventurat pe pârtii.

Potrivit şefului Salvamont din Lupeni, George Resiga, în perioada 19 – 28 decembrie nu mai puţin de 54 de turişti din Straja  au avut nevoie de acordarea ajutor medical. 20 dintre aceştia au fost transportaţi de echipajele de prim ajutor la spital, însă ambulanţele au ajuns cu greu la victime din cauza numărului mare de maşini parcate pe marginea drumului.

“Accidentaţii care au avut nevoie de transportul la spital au suferit fracturi, traumatisme craniene ,unii cu pierderi de cunoştinţă. În 5 cazuri a fost nevoie să ducem noi victimele până la ambulanţă fiindcă echipajele nu au putut urca până la punctul de ajutor Salvamont” a declarat pentru HunedoaraLiberă.ro George Resiga, şeful Salvamont Lupeni.

În masivul Parâng trei turişti au avut nevoie de îngrjiri medicale.

“În Parâng pârtiile sunt mai răspândite. Trei persoane s-au accidentat în perioada Crăciunului pe pârtie şi doar un turist, cu dublă fractură de tibie, a avut nevoie de transportul cu echipajul SMURD la spital. Este vorba de o femeie de 34 de ani din Cluj”, a declarat pentru HunedoaraLiberă.ro Dumitru Bârlida,şef Salvamont Petroşani.

Potrivit salvamontiştilor, în medie aproximativ 2.000 de turişti pe zi au vizitat săptămâna trecută staţiunile montane din Valea Jiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus