Plenul ședinței Consiliului Județean de astăzi a fost scena unei confruntări deschise între PSD și PNL. Mircea Moloț și Doru Gaita au fost protagoniștii unui schimb de replici care a culminat cu plecarea președintelui CJ Hunedoara de la prezidiu.

Primul care a ridicat sabia a fost consilierul județean PSD Doru Gaita. Acesta i-a reproșat președintelui Mircea Moloț intenția de a-l schimba din funcția de vicepreședinte al CJ Hunedoara pe social-democratul Ioan Rus.

sedinta consiliu local  (2) sedinta consiliu local  (3)

„Oamenii sărbătoresc Sânzienele, o sărbătoare cu conotații de dragoste. Sânzienele sunt flori galbene foarte frumoase și nu întâmplător ziua este considerată ziua când natura începe să dea înapoi, plantele nu mai cresc, cucul nu mai cântă. E o zi în care nu trebuie făcute acțiuni meschine. Viitorul va confirma acțiunile fiecărui om de astăzi. Nu sunt liberal, dar am susținut împreună aceleași idei pentru binele acestui județ, pentru că am avut cu cine. Virtutea locuiește pe stânci greu de urcat, dar văd că virtutea are un singur nume PUTEREA. În județ, am avut impresia că există o atmosferă de lucru, bazată pe prietenie pentru binele hunedorenilor. Cine își face prieten dintr-un dușman, acela înghite otrava de bunăvoie. Sunt dezolat de acest punct de pe ordinea de zi (eliberarea din funcție a vicepreședintelui Ioan Rus, n. red.). Când urci pe scara vieții nu uita să dai BUNĂ ZIUA, ca să aibă cine să îți răspundă atunci când cobori. La punctele 3 și 4 ne retragem din sală”, a declarat Doru Gaita, după care consilierii social-democrați au părăsit sala.
sedinta consiliu local  (5)

Gaita nu a mai stat în sală să asculte și replica președintelui Mircea Moloț care i-a atras atenția fostului coleg de alianță că e o chestiune de bun simț să îți asculți interlocutorul. În acel moment, Doru Gaita i-a transmis președintelui CJ: „Toată viața am avut bun simț!”.

Rămas cu ceilalți consilieri, Mircea Moloț a declarat:  „sunt convins că domnul Rus va înțelege. Nu eu, ci șeful PSD din județ a spus că domnul Rus a ascuțit creioane timp de 6 ani la Consiliul Județean. Eu îl scutesc pe domnul Rus de o asemenea afirmație.”

sedinta consiliu local  (6)

După această ultimă observație, Liliana Țolaș a părăsit și ea sala, urmându-și colegii din grupul politic. Președintele Mircea Moloț a remarcat acest lucru și a exclamat: „Mulțumesc! Așa suntem noi, ăștia de la țară, mai cu bun simț!”

Social-democrații au revenit în sală abia după ce democrat-liberalul Dorin Gligor a fost ales în funcția ocupată până astăzi de Ioan Rus.

Finalul însă a ridicat din nou tensiunea în sala de plen. Consilierul județean Doru Gaita a cerut să ia cuvântul pentru a prezenta o situație gravă cu care s-a confruntat la ședința comisiei al cărei președinte este. Mircea Moloț însă nu a stat să-l asculte. Președintele CJ Hunedoara s-a ridicat de pe fotoliu și a părăsit prezidiul, plătindu-i astfel cu aceeași monedă social-democratului gestul de mai devreme. Moloț a revenit la prezidiu abia după ce consilierul Doru Gaita și-a încheiat discursul.

sedinta consiliu local  (1)

Doru Gaita a reclamat semnarea unor procese verbale cu mult înaintea începerii ședinței Comisiei din care face parte.

Mircea Moloț și-a exprimat speranța că ceea ce s-a întâmplat azi în plen nu se va mai repeta, recunoscând că, atât el, cât și colegul din PSD, au exagerat prin atitudinile luate.

3 răspunsuri

  1. negrublacknegru@yahoo.com' Negru Vasile spune:

    Toate aceste atitudini sunt, pana la urma, impotriva… cetatenilor. Sunt acolo in sala, consilieri judeteni alesi “pe liste” care nu se pricep nici macar cat Ioan Rus la ascutit creioane ori altceva. Dar se pricep la a-si rotunji averile. De fapt, pentru acest lucru au si candidat, platindu-si cota parte cu siguranta ca isi vor recupera insutit cheltuiala. Sub protectia functiei.

  2. Vasile esti elegant.Sunt acolo pentru a pupa dosu ca sa roada osul.

  3. Total de acort cu Negru Vasile si Alin , dar momentan adevarul acesta nu ne ajuta. Oameni buni ce facem? Cum putem sa combatem prosteala asta ce o servesc zi de zi toti politicieni ? Cred ca sunt persoane mai destepte si mai cinstite decat mine care sa faca diferenta. Ieri nu am intrat pe site la cj dar aduc aminte alesilor ca nu am vazut publicat declaratia de avere si de interese..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus