În urma unor informații și imagini publicate în mediul online, cu un câine din rasa Husky Siberian, care a fost schingiuit de persoane necunoscute, pe o stradă din Deva, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Hunedoara s-au autosesizat. În ciuda eforturilor medicilor veterinari, de a-i salva viața patrupedului, câinele a decedat din cauza rănilor grave.

„În data 22 aprilie 2023, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Hunedoara s-au sesizat din oficiu (în urma apariției în spațiul virtual a unor informații) cu privire la faptul că persoane încă neidentificate, în timp ce se aflau pe raza municipiului Deva, au aplicat mai multe lovituri cu un obiect contondent-tăios asupra unui animal din specia canină, rasa Husky Siberian, mascul, aparținând unei femei de  46 de ani, din Deva, provocându-i animalului în cauză multiple plăgi la nivelul capului și a botului. În cauză, polițiștii au  întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de „rănirea cu intenție a animalelor”, faptă prevăzută și pedepsită de art.25, alin. 2, lit. d) de Legea nr. 205/2004- republicată privind protecția animalelor”, a declarat cms. șef Bogdan Nițu, purtător de cuvânt IPJ Hunedoara.

Câinele respectiv a fost găsit cu răni grave, dar încă în viață, de către proprietară, care l-a transportat la o clinică veterinară din Deva, unde, din păcate, în ciuda eforturilor medicilor, câinele a decedat (motiv pentru care va fi schimbată încadrarea juridică a faptei în uciderea animalelor cu intenție, fără drept).

„La data de 23 aprilie 2023, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Hunedoara au fost sesizați cu privire la faptul că persoane necunoscute, în timp ce se aflau pe raza municipiului Deva, în prelungirea străzii Olarilor, au ucis un animal din specia canină, rasa comună, femelă, aparținând aceleiași femei de 46 de ani,  din Deva. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că persoane necunoscute au ucis animalul în cauză, folosind un obiect contondent-tăios, provocându-i cățelei mai multe plăgi tăiate la nivelul capului și a botului, ulterior aruncând cadavrul animalului într-un bazin metalic dezafectat. În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de ”uciderea animalelor cu intenție, fără drept”, faptă prevăzută și pedepsită de art.25, alin. 3, lit. a) de Legea nr. 205/2004- republicată privind protecția animalelor. Cei doi câini, ce aparțin unei femei din municipiul Deva, se pare că ar fi scăpat din incinta curții  în care erau deținuți, într-un moment de neatenție al proprietarei.”, a mai precizat cms. șef Bogdan Nițu.

În cauză, polițiștii continuă cercetările în vederea identificării persoanelor care au comis aceste fapte și a luării măsurilor care se impun.

Un răspuns

  1. Politia animalelor din Deva nu-si face treaba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus