Echipa guvernamentală a lui Victor Ponta a încercat în acest an o şmecherie care însă se întoarce împotriva premierului. Cupoanele trimise persoanelor care beneficiază de alimente de la Uniunea Europeană sunt ... fără acoperire.

Guvernul a schimbat în acest an modalitatea de acordare a alimentelor oferite de Uniunea Europeană persoanelor defavorizate. Dacă până acum procedura era una simplă, iar listele cu beneficiarii erau întocmite de Consiliul Judeţean care trimitea mai apoi primăriilor numele beneficiarilor, în 2014, an electoral, Guvernul a decis să ia în propriile mâini această povară. Însă doar pe jumătate. Ministerul Municii a fost instituţia care a întocmit listele, iar noutatea este editarea cupoanelor care au fost trimise beneficiarilor.

Practic, cu acest cupon, persoanele îndreptăţite să primească alimente se prezintă la sediile Direcțiilor de Asistenţă Socială ale Primăriilor pentru a ridica alimentele cumpărate din banii europenilor. Numai că, la Deva, ca de altfel în toată ţara, beneficiarii acestor alimente au rămas cu ochii în soare. Miile de hunedoreni au primit cupoanele, însă alimentele nu au fost distribuite primăriilor.

“Pentru Guvern era foarte important ca pe acest cupon să scrie GUVERNUL ROMÂNIEI. Mă mir că nu au trimis odată cu acest cupon şi o fotografie cu Victor Viorel Ponta. Alimentele nu au venit, noi sperăm să ajungă până pe data de 6 decembrie, de Sfântul Nicolae, aşa cum s-a întâmplat anul trecut”, a declarat Petru Mărginean primarul municipiului Deva.

De acest ajutor de la Uniunea Europeană vor beneficia persoanele care primesc ajutor social, pensionarii cu pensii mai mici de 400 de lei, şomerii care primesc indemnizaţii mai mici de 400 de lei, şomerii neindemnizaţi, persoanele cu handicap grav şi persoanele care beneficiază de alocaţii pentru susşinerea familiei.

În acest an, pachetul de alimente conţine: ulei (4 litri), zahăr (4 kilograme), făină (6 kilograme), mălai (6 kilograme), paste făinoase (800 g), conserve cu carne de porc (8 x 300g), conserve pate (10 x 200g).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus