Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara, Dorin Gligor, bugetul judeţului acordă o atenţie sporită sănătăţii în acest an. Astfel, în opinia şefului CJ Hunedoara, în acest an s-a încercat repararea unor nedreptăţi făcute acestui sistem.
Principalele obiective ale administraţiei judeţene în 2015 au fost prezentate în carul unei conferinţe de presă la care au participat şi şefii celor trei unităţi medicale aflate în subordinea CJ: Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Brad şi Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Geoagiu.
Spitalul Judeţean din Deva, alocări generoase
Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva a solicitat în 2015 mai mulţi bani faţă de anul 1014 şi i-a primit. „Am primit 4,3 milioane de lei de la Consiliul Judeţean, practic ni s-a mărit bugetul. Banii solicitaţi n plus sunt pentru exploatare”, a declarat Călin Laza, managerul SJU Deva.
La SJU Deva, 23.500 de pacienţi au fost trataţi în 2014.
La rândul său, vicepreşedintele CJ Hunedoara, Dorin Gligor, a declarat că una din cele mai mari nedreptăţi făcute angajaţilor spitalului din Deva a fost suspendarea acordării tichetelor de masă. „Sub un fals pretext, acordarea tichetelor a fost suspendată, o mare nedreptate din punctul meu de vedere. Din luna martie, angajaţii Spitalului Judeţean îşi primesc din nou tichetele”, a declarat Dorin Gligor.
Bani pentru investiţii la sanatoriul TBC din Brad
Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Brad nu a mai primit fonduri de la Consiliul Judeţean de patru ani. În 2015 însă, această unitate medicală va primi 1,2 milioane bani care vor fi folosiţi pentru cheltuielile de funcţionare şi pentru investiţii.
Sanatoriul din Brad are o capacitate de 150 de paturi.
„Una din cele mai importante investiţii este construcţia staţiei de oxigen, un proiect întocmit în urmă cu foarte mulţi ani pentru care nu a existat până acum posibilitatea finanţării”, a declarat dr. Ionel Circo, managerul Sanatoriului de Pneumoftiziologie din Brad. La această unitate medicală, sunt trataţi anual 1.500 de pacienţi cu afecţiuni pulmonare.
La sanatoriul din Geaogiu continuă lucrările de anvelopare
Prezent la conferinţa de presă, Dorel Bretean, managerul Sanatoriului de Pneumoftiziologie din Geoagiu a declarat că unitatea medicală pe care o conduce a primit pesze 700 de mii de lei, bani care vor fi utilizaţi pentru plata cheltuielilor de funcţionare şi pentru continuarea lucrărilor de anvelopare.
De 12,6 milioane de lei mai are nevoie Sanatoriul pentru continuarea lucrărilor de reparaţii capitale.
„Prioritară pentru noi este acreditarea sanatoriului şi continuarea lucrăriloe de reparaţii capitale începute în 2009”, a declarat Dorel Bretean.
Ţi s-a părut interesant articolul?
Distribuie pe Facebook pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!
Urmăreşte HUNEDOARA LIBERĂ.RO pe FACEBOOK
Inlatura nedreptatile cu oamenii numiti in functii de MOLOT, exact aia care le-au facut(nedreptatile).