Locuitorii municipiului Deva îşi vor putea petrece zilele frumoase într-un parc nou-nouţ, amenajat în zona centrală a oraşului. Piaţa Arras îşi schimbă înfăţişarea!

Deva va avea anul acesta un centru demn de rangul municipiului reședință de județ. Cel mai probabil, noua Piață Arras va deveni foarte curând unul dintre locurile preferate de promenadă ale devenilor.

Reprezentanţii administraţiei locale au reuşit să obţină finanţare europeană pentru proiectul de modernizare a Pieţei Arras, zonă care are toate şansele să se tranforme radical în numai câteva luni.

În prezent parcul are o imagine prăfuită, învechită, iar mobilierul stradal şi arhitectura nu se ridică la nivelul aşteptărilor locuitorilor din această zonă.

Așa arată piața acum

82030499

foto: panoramio.com

Cum va arăta noua Piaţă Arras

Potrivit proiectului, în Piaţa Arras vor avea loc lucrări de demontare şi înlocuire a pavelelor existente, extinderea spaţiilor verzi, racorduri la reţelele de apă şi energie electrică şi iluminat arhitectural.

Arras 1 wm

“Proiectul este confirmat, licitația a fost deja făcută. Urmează să semnăm contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării. Lucrările de modernizare a pieței vor fi finalizate în toamna acestui an“, ne-a declarat Petre Mărginean, primarul municipiului Deva.

Investiţia este de 6.424.475,41 de lei şi va fi realizată cu fonduri europene. Banii pentru această investiţie vor veni de la Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Regional.

19 răspunsuri

 1. deveanu@yahoo.com' Profu de mate spune:

  Mai bine ar fi fost un teren de fotbal in panta sau o telegondola. Nu-i vorba, si aiureala asta e tot de aceiasi categorie, bani sa iasa, in buzunarele unora.

 2. Dar ce se va face cu statuia din bronz a gimnastelor si cea din tabla de alama a flacarii olimpice?

 3. Numai mie mi se pare insula din proiect mai mare decat in realitate?

 4. Noua ne trebuie banci ca sa putem pluti cot la cot cu sobolanii cand ploua, ca de canalizari nu avem nevoie!

 5. geta_manea_2005@yahoo.com' Manea Geta spune:

  Mai bine reparati drumurile, faceti o pista adevarata pentru biciclete.
  Bani aruncati degeaba. Anul trecut in aceiasi piata au fost plantati pomi in ghivece care nu au fost udati si binenteles ca s-au uscat.

 6. Dar fonduri europene pentru un parc industrial nu se pot atrage? Ca de amenajări toți primarii au fost buni dar de locuri de munca ba!!!!

 7. ctinescuflo@yahoo.com' Zburlici Romanul spune:

  Nu vad cumprinsa in proiect actuala statuie care se afla in aceea piata!
  Daca este vorba de excluderea ei din piata ar trebui sa fie intrebati si locuitori Devei daca sunt deacord!

 8. ctinescuflo@yahoo.com' Zburlici Romanul spune:

  Apreciem ceea ce incearca sa faca primaria, dar ar trebui schimbata strategia, ar trebui supusa la vot si asta nu prin sedinta la primarie intr-o sala unde incape 1% din populatia orasului, suntem in 2015, primaria poate sa dezbata problema online pe o pagina special facuta pentru instintarea populatiei cu privire la proiectele care vor sa le desfasoare si desigur sa lase sufieceint timp pentru voturi, desigur si cetateni sa poata sa ceara aici proiecte care ii intereseaza, pentru pareri pro si contra, asta in cazul in care dorim sa tinem cont de parerea locuitorilor, daca dorim transparenta si binenteles daca dorim sa cheltuim bani in folosul comunitatii nu in interes personal (pentru firmele terte).

 9. ctinescuflo@yahoo.com' Zburlici Romanul spune:

  Deja in deva este la moda sa montam si sa demontam statui, totul a inceput cu Doctor Petru Groza, apoi cu vestitul cowboy din centru, muzicianul si se pare ca acuma trecem la statuia de la Lido, Monumentele sunt facute sa dainuie, nu conteaza ce reprezinta, sunt un moment al istorie locale care trebuie sa ramana pentru eternitate nu conteaza ca reprezinta o stare de bucurie, de victorie sau chiar un sistem dictatorial, trebuie sa stim cine am fost, sa ne recunoastem trecutul cu bune si rele!

 10. Nu era o prioritate.Exista mult mai multe probleme care ar trebui rezolvate dar ca de obicei romanul nu se dezminte.

 11. alegeti intre …Infrastructura orasului,un loc de agrement ,parcari,santatate,invatamant,pensionari sau ORASUL SUTELOR DE BANCI .

 12. Alti bani , alta distractie ! Si daca vine iar o vara plina de ploi torentiale tot cu barca trecem prin zona ?

 13. Poate accesati niste fonduri europene pentru achizitia de barci ! Ce ziceti ? este o idee buna ? Incercati o licitatie ! De aceea masluita in birourile primariei ! Cu putina “munca“ reusiti !

 14. Locuitorii municipiului Deva îşi vor putea petrece zilele frumoase într-un parc nou-nouţ, amenajat în zona centrală a oraşului. Piaţa Arras îşi schimbă înfăţişarea!

  La citi angajati avem pe km patrat ar fi cazul sa avem cit mai multe parcuri Sa se destinda saracii someri , pensionari si asistati sociali !

  Oare chiar nu avem oameni normali la cap care sa conduca urbea si sa incerce dezvoltarea economica si sociala ?

 15. Altele sunt prioritatile,dar ”alesii”,fac investitii din care pot fura !
  Igienizati orasul,subsolurile blocurilor,spitalele,scolile.. faceti drumurile…astea sunt prioritatilor nu mal-uri si parcuri!

 16. Aici cine cui a dat spaga pentru aprobarea acestei anomalii? Dragi prieteni uitati-va si voi cum se fac spatiile publice in alte tari sa vedeti diferenta dintre cele doua atitudini! In felul acesta nu vom avea niciodata un domeniu construit de om cu, care ne vom permite sa fim mandrii! Halal arhitecti! Halal… cei care aproba:(

 17. Prosti mai sunt europenii astia. Ne dau ei 1,5 milioane de euro pentru cateva acoperisuri de banci si cateva dale. In mare cam asta e diferenta dintre parcul vechi si cel nou. Va rog priviti mai atent cele 2 poze.

 18. Dar unde este gardul viu din imediata apropiere a bulevardului, gardul care ne apara de praf si ne fereste de zgomot.

  Sau trebuia sa fie vizibila cochetareala.

  hai cu gardul viu!

 19. 1,5 mil euro pe citeva banci si 2 copertine….iar orasul este plin de praf si noroi…am sa-i cer primarului preturile acestui proiect sa vad cum le justifica…e la fel ca Molot sau Mircia M

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus