Zeci de deveni și-au dat duminică întâlnire, cu mic cu mare, pe platoul Bejan, pentru a participa la Curățeniada 2014. Scopul acțiunii a fost acela de a trage un semnal de alarmă cu privire la simțul civic care trebuie să existe în fiecare dintre noi dacă vrem să trăim într-un oraș curat. În doar câteva ore, aproape 50 de voluntari au adunat zeci de saci plini cu gunoaie.

Acțiunea a fost organizată de Monica Florescu, o tânără din Deva care crede că lumea vede, simte și învață prin puterea exemplului. Organizarea evenimentului a fost fără cusur, deveanca i-a așteptat pe voluntari cu tricouri verzi, mănuși, saci de gunoi și apă. Sub sloganul: „Accesul și folosința acestui loc sunt gratuite. Vă rugăm să păstrați curățenia!”, aproape 50 de deveni au arătat că le pasă și au dat un exemplu despre cum ar trebui să ne raportăm la orașul în care trăim. Ziua de astăzi a fost una cu adevărat specială pentru Monica. “A fost gura de oxigen care mi-a dat speranță că orașul ăsta în care trăiesc poate să arate altfel într-o zi, că oamenii încă mai sunt oameni și că generația următoare mai are o șansă.” Alături de Monica, la această curățenie de primăvară a participat și Lucian Ionescu, cel care a sprijinit financiar acțiunea. “Deva este casa noastră până la urmă și cred că toți ne dorim o casă frumoasă și curată. M-am bucurat să văd atâția oameni veniți să susțină această cauză. Vă mulțumim!”

1517532_774600919224323_541737081_n

Monica Florescu spune că nu se va opri aici, faptul că a reușit să mobilizeze un număr impresionant de oameni i-a demonstrat că se poate și este hotărâtă ca în fiecare weekend să fie prezentă în pădurea Bejan, alături de cei cărora le pasă, pentru a împărți saci de gunoi devenilor care își petrec timpul liber la un grătar în zonă.

Monica Florescu, reprezintă o generație de tineri care se implică în probleme urbei și ar trebui să fie un exemplu pentru mulți dintre noi, indiferent de vârstă, un exemplu pe care noi l-am urmat și ne simțim tare bine că am reușit să facem ceva pentru orașul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus