Duminică, 30 martie, începând cu ora 10.00, devenii cu simț civic sunt așteptați la curățenia de primăvară. Dacă v-ați săturat de gunoaie și doriți să faceți lumină într-un loc care este al nostru al tuturor, veniți, cu mic cu mare, pe platoul din pădurea Bejan pentru a arăta că vă pasă de orașul în care trăiți!

Curățeniada de primăvară 2014 – Vrem un oraș mai curat!, este o acțiune care a prins viață datorită Monicăi Florescu, o tânără din Deva pentru care speranța în acest oraș nu a murit. Ideea de a organiza o acțiune de curățenie nu este una nouă, însă un titlu dintr-un ziar local a revoltat-o pe tânără. “Am văzut într-un articol din presă cât de greșit se pune problema gunoaielor care «ne invadează». Nu este posibil în zilele noastre să crezi că gunoaiele sunt vii și ne invadeaza fără vrerea noastră”, a declarat pentru Hunedoara Liberă.ro, Monica Florescu.

Așteptăm în zadar de 25 de ani, spune Monica, de la clasa politică și de la adminitrația locală să își facă treaba pentru care este votată și plătită de noi. Ea este de părere că schimbarea trebuie să vină din noi și că responsabilizarea trebuie să înceapă în sens invers: de la noi către ei. „Eu nu mai aștept nici de la autorități, nici de la salubritate, nici de la asistații social care ar trebui scoși la muncă pentru banii pe care îi iau, bani din buzunarele noastre. Nu mai am timp să aștept! Sper, totuși, sprijin din partea poliției locale, care trebuie să asigure respectarea legilor locale privind domeniul public și păstrarea lui curat. Până acum, am primit sprijin din partea firmei de salubritate, care ne-a asigurat că va ridica gunoiul pe care noi îl vom strânge”, a mai spus Monica.

foto 2

Tânăra este hotărâtă să facă toate demersurile necesare pentru ca în zona pădurii Bejan să fie amplasate containere pentru gunoi selectiv și toalete ecologice.

Monica Florescu reprezintă o generație de tineri care se implică în probleme urbei, și ar trebui să fie un exemplu pentru mulți dintre noi, indiferent de vârstă, un exemplu pe care ar trebui să-l urmăm mobilizându-ne în data de 30 martie pentru a face orașul în care trăim și respiram, mai curat!

5 răspunsuri

  1. turtadulce@yahoo.com' Miţă Manolin spune:

    Felicitări Monica. Sper să fie o iniţiativă proprie şi ne susţinută de vreun partid politic. Ne vei avea alături cu siguranţă!

  2. Pingback: Voluntarii amenajează trasee spre Cetatea Regală a Hațegului

  3. cristianana@yahho.com' cristian ana spune:

    ma bucur de aceasta initiativa. abia astept sa ne vedem duminica

  4. monica.magdalena@yahoo.com' Monica Florescu spune:

    Multumesc mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus