Guvernul va adopta joi, în prima şedinţă de la votul de încredere al Parlamentului, o ordonanţă privind organizarea unor ministere şi va avea loc o primă discuţie privind priorităţile administrative şi legislative, a anunţat premierul Dacian Cioloş.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, la debutul primei şedinţe a Guvernului, că va fi o şedinţă mai scurtă în care va fi adoptată o ordonanţă privind structura Cabinetului său.

“Vom adopta o ordonanţă privind organizarea ministerelor în urma deciziei Parlamentului privind instalarea acestui guvern. Sunt câteva modificări în structura unor ministere, cred că sunt doar cinci ministere care au fost afectate” a spus Cioloş. El a precizat că este vorba de mici modificări de denumire şi crearea unui nou minister- Ministerul pentru consultare şi dialog civic- tocmai pentru a arăta că unul dintre obiectivele noului guvern este comunicarea cu societatea civilă.

“Avem, totodată, în structura guvernului un nou minister, partea de dialog social din structura acestui guvern a trecut în coordonarea doamnei ministru la Muncii, dar rămâne ca un obiectiv important şi prioritar, pentru Guvern, dialogul social cu patronatele, cu sindicatele, însă am creat un nou minister al Consultării Publice şi Dialogului Civic, tocmai ca expresi a obiectivului pe care acest guvern l-a stabilit, de deschidere spre societatea civilă şi de dezbatere publică, de consultare publică pe marile proiecte ale Guvernului, dar şi pentru a crea un canal de comunicare direct cu societatea civilă”, a arătat Cioloş.

Premierul a cerut minstrului pentru consultare publică şi dialog social Violeta Alexandru ca “în termenul cel mai scurt” să vină cu o propunere de organizare a acestui minister pentru a se putea stabili cât ma repede platformele de comunicare şi de “schimburi de idei cu diferetile organizaţii din societatea civilă”.

Cioloş a ţinut să precizeze că atunci când se referă la societatea civilă, nu vorbeşte doar despre ONG-uri.

“Când vorbesc de societatea civilă nu mă refer doar la ONG-uri, ci la la societatea civilă în sens larg, ştiu că sunt diferite forme de organizare sectorială care au idei. Vom avea şi structuri de consultare pe partea economică unde vreau să păstrăm legătura cu mediul de afaceri pentru a infuza idei privind proiecte de dezvoltare economică pe care le putem avea în vedere în perioada imediat următoare. (…) Aş vrea ca şi restul societăţii să aibă canale de comunicare directă cu acest guvern”, a spus primul-ministru.

De asemenea, Cioloş a spus că vor fi trecute în revistă priorităţilor administrative şi legislative din perioada următoare- pregătirile de iarnă, bugetul de stat şi reformele administrative.

mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus