A ajuns în Senatul României de două ori, fără prea mult efort fizic sau financiar. A făcut naveta între PDL şi PNL, iar acum s-a ales cu o funcţie de conducere în noul PNL. Mai proaspăt, mai curat.

Dorin Păran este fără niciun dubiu, expresia paradoxului din politica hunedoreană. Fără să se facă remarcat în vreun fel, senatorul de pe Valea Mureşului îşi petrece al doilea mandat de senator la loc călduţ în frumosul Bucureşti. Mai mult, Dorin Păran a ajuns prin ricoşeu în noul Comitet Judeţean Executiv al PNL Hunedoara.

Politicianul a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara în primul mandat de preşedinte al lui Mircea Moloţ, fiind susţinut de PDL, partenerul liberalilor de la acea vreme din Alianţa Dreptate şi Adevăr. N-a rămas în istorie cu vreo iniţiativă remarcabilă, însă a fost plătit din bani publici, a avut birou şi secretară, ba chiar şi maşină de serviciu, toate plătite din banii hunedorenilor.

Anul 2008 l-a găsit pe Dorin Păran pe o plută dusă de valurile învolburate ale luptei electorale pentru Parlamentul României. În lipsă de inspiraţie, PDL-ul de atunci l-a nominalizat pe Dorin Păran pentru postul de senator de pe Valea Mureşului. Calculele făcute de alţii ar fi trebuit să dea ca rezultat alegerea a trei senatori în judeţ: Gheorghe Barbu (Valea Jiului), Dan Radu Ruşanu (centru) şi Adrian Păunescu (Valea Mureşului). Păran ştia că nu are nicio şansă aşa că nu şi-a risipit agoniseala pe afişe, brichete, bannere sau şepci. A tipărit în schimb câţiva fluturaşi şi a cerut voie pe la primării să-şi lipească un afiş în fiecare centru de comună. Norocul a dat însă peste Dorin Păran când se aştepta mai puţin. Familia Ridzi a muncit bine în favoarea candidatului PSD, aşa că Gheorghe Barbu a pierdut în favoarea lui Cosmin Nicula. În aceste condiţii, PSD nu putea avea doi senatori, aşa că, de pe locul 3, Dorin Păran (PDL) a ajuns exact în locul lui Adrian Păunescu în Senat. Multe şi-a mai auzit după aceea democrat-liberalul…

Anul 2012. Dorin Păran a fost lovit de noroc din nou. După mai bine de 15 ani în care a fost democrat-liberal cu acte în regulă, cu suflet cu tot, Dorin Păran şi-a dat seama că este mai mult liberal aşa că a plecat la PNL. De fapt, senatorul poreclit de colegi şi „Zeul Somnului”, şi-a dat seama că urmează patru ani fără rost dacă nu mai prinde un mandat de parlamentar aşa că, pe valurile înalte ale construcţiei Uniunii Social Liberale, Păran şi-a luat pluta şi s-a cerut la Senat încă o dată. Prezentat de Mircea Moloţ ca o achiziţie inestimabilă pentru partid, Dorin Păran a fost înghiţit cu greu de colegi. Dar a fost înghiţit şi desemnat drept candidat din partea USL la alegerile din 2012. Norocul chior sau votul în orb l-a trimis pe Dorin Păran din nou în concediu la Senat.

În Parlament, Dorin Păran este cosemnatarul la 30 de iniţiative legilsative, însă nu-i aparţine niciuna. Cea mai nouă este iniţiativa menită să limiteze puterile Agenţiei Naţionale de Integritate în ceea ce-i priveşte pe senatori. Adică o lege pentru propria… compatibilitate. A vorbit de 17 ori: despre FMI, despre Ţebea, despre Siria… În rest, tăcere. Viaţa politică a judeţului nu consemnează nicio luare de atitudine şi nicio declaraţie de ani buni…

CITEŞTE ŞI: Un SENATOR hunedorean vrea să taie “ghearele” ANI

Totuşi, alături de Mariana Câmpeanu, senatorul Dorin Păran va face parte din Comitetul Judeţean Executiv al noului PNL. Motivaţia? Este parlamentar şi are acest drept. Ce doi însă nu sunt singurii neo-liberali treziţi peste noapte cu funcţii politice dobândite doar pentru a umple goluri.

CITEŞTE ŞI: “Mătuşa” tuturor răniţilor şi-a mai tras o funcţie politică

Ţi s-a părut interesant articolul?

Distribuie pe Facebook pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Urmăreşte HUNEDOARA LIBERĂ.RO pe FACEBOOK

4 răspunsuri

  1. lutu.alamsan@yahoo.com' vasile al spune:

    Vai-ș-amar de ei liberali că pe mâini bune a încăput.O babi,care își face soțul ”handicapat” ptr o pensie de milog și un moșulic care nici nu știe pe ce lume trăiește.Cu ăștia doi liberalii o să ajungă pe cele mai înalte culmi ale ”democrației”.
    LIBERALILOR TREZIȚI-VĂ !!! Crema ”liberalilor” din județ a ajuns pe mîna DNA-ului,dar cu ăștia ajungeți la ”groapa” de gunoi.

  2. Cum Dumnezeu vreti o alta fata a partidului cu aceleași fosile în față. TREZIREA BAI. Nu mare ar fi mirarea sa pierderi destul de rău la viitoarele alegeri.

  3. Cum a ajuns Paran aici?simplu,fiind pupincuristul lui Barbu,si sponsor la partid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus