Intră în rol, în rolul lui Mihai, de exemplu. Ai terminat facultatea, îți scrii un CV, care, by the way, e aproape gol, pentru că tot ce poți scrie în el sunt studiile finalizate și începi să cauți job-uri potrivite studiului tău.

După zile întregi de căutare, realizezi că nu poți aplica niciunde, pentru că în aproape toate anunțurile ți se cer minim 3-5 ani de experiență. Simți cum te cuprinde ușor-ușor frustrarea? Începi să simți presiunea care vine din partea părinților? Și ce faci, tu, Mihai? Rămâi fără job? Ce faci cu chiria, care te costă în medie între 200 și 400 de Euro? În condițiile date, nu prea ai de ales, și accepți o ofertă mizerabilă. Un telefon „salvator” din partea unei companii, care îți oferă posibilitatea unei angajări în Call Center sau vânzător pe raion. Și urmează întrebarea: „Ok, ok, accept și varianta asta, dar 1. cum ajung să îmi fac experiență 2. care este salariul?” și acum, închide ochii și ascultă răspunsul: „3000 de lei” iar în ceea ce privește ascensiunea ta profesională, cum îi spunem noi, „poți pune cruce pe ea”, pentru că dintr-un Call Center nu știu cât poți crește și câte poți învăța.

Și acum să facem un calcul simplu, Mihai. Din salariul tău de 3000 de lei, scade, te rog, chiria, care e jumătate din salariu. Deci îți rămân 50 de lei pe zi, din care să plătești utilități, transport, telefon, internet, să-ți cumperi mâncare și haine. Mă gândesc că de ieșit cu prietenii sau de concedii/evenimente care să te facă să te bucuri de viața asta sau de a-ți întemeia o familie, nu mai e cazul să vorbim…nu de alta, dar cred că ești deja pe minus.

Citește articolul integral accesând link-ul de mai jos: 

”De ce nu vor tinerii să lucreze?”, întrebarea favorită a celor care au „afaceri, case și mașini”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus