Chiar dacă ți se poate părea că o lustră LED consumă mai mult sau este mult mai pretențioasă decât una tradițională, avem câteva mituri de desființat! Iată care sunt principalele avantaje atunci când alegi o lustră LED și află la ce trebuie să fii atent când te gândești cum să îți iluminezi casa!

  1. Prețul

O lustră LED consumă foarte puțin. În comparație cu o lampă tradițională, putem vorbi chiar de o înjumătățire a consumului, la același timp de folosire! Așadar, chiar dacă ți se pare că inițial costul unei lustre LED este mai mare decât al uneia cu filament incandescent, vei observa diferența pe termen lung, la facturile de energie electrică. Să nu uităm că în majoritatea aeroporturilor din lume, precum și pe stadioane, acolo unde necesarul de iluminat este enorm, se folosește tehnologia LED.

În plus, lustrele LED nu mai sunt la fel de scumpe cum erau în anii trecuți. Tehnologia avansează, iar prețurile scad. La asta se adaugă eficiența sporită, care nu exista în trecut, când dispozitivele abia apăruseră pe piață.

  1. Durata de viață

O lustră LED se arde mult mai greu decât una halogen, de exemplu. Chiar dacă pare ireal, un LED poate funcționa chiar și 50.000 de ore! Asta înseamnă o durată de viață de peste cinci ani, dacă am vorbi despre un bec care stă mereu aprins, în această perioadă. Dacă analizezi piața de lustre chiar pe Emag, vei observa că există foarte multe lustre LED care vin cu o garanție de cinci ani. Și asta pentru că producătorii știu că o lustră LED este de zeci de ori mai rezistentă decât una cu becuri normale.

  1. Aprinderea

Probabil că știi cum se aprinde un neon, mai ales după câteva luni de folosire, iar zgomotul pe care îl face poate deveni deranjant în timp. O lustră LED se aprinde imediat și, mai mult decât atât, faptul că apeși întrerupătorul de zeci de ori pe zi, nu îi afectează calitatea. Asta spre deosebire de un bec cu incandescență care se va arde după ce îl vei porni și îl vei opri de câteva zeci de ori.

  1. Culoarea

Dacă o lustră care folosește un bec cu incandescență îți poate oferi o gamă limitată de ,,căldură” a luminii și poți opta doar pentru lumină caldă sau rece, cu o lustră LED te poti bucura de o varietate de opțiuni. Asta înseamnă lumină caldă sau lumină rece, pe care le poți alterna după bunul plac și le poți regla și intensitatea. Mai mult decât atât, pe piață există nenumărate variante de lustre care au LED-uri colorate, astfel că poți crea o atmosferă specială chiar la tine acasă, în funcție de culoarea pe care alegi să setezi lustra.

  1. Versatilitatea

Pe lângă faptul că o lustră LED poate fi reglată foarte ușor din punct de vedere al luminozității și se adaptează perfect oricărui moment al zilei, este o alegere perfectă și pentru spațiile industriale sau pentru birouri. Și asta pentru că lumina generată nu obosește ochiul uman, astfel că angajații sau colegii tăi nu se vor simți obosiți din cauza unei lămpi prea puternice sau a unei lumini mult prea slabe pentru nevoile lor. O lampă fluorescentă sau una halogenă nu va putea deveni un aliat atât de bun al spațiilor comune și nu va fi atât de versatilă.

  1. Dimensiunea

O lustră LED care ilumineaza extrem de bine are dimensiuni mici. Să ne amintim de acele lustre imense de pe vremuri, care aveau câte 6 sau 8 becuri! Acum, o lustră LED care dă aceeași lumină are un diametru de doar 10 sau 15 centimetri și are același randament! Mai mult decât atât, LED-urile se pot folosi la bucătărie, pe post de spoturi, și vor lumina întreaga încăpere, la un preț foarte mic.

Așadar, o lampă LED prezintă deosebit de multe avantaje, comparativ cu vechile tehnologii. Și nu trebuie să îți faci griji că se va arde, pentru că producătorii oferă mereu garanții extinse pentru acest tip de produs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus