Majoritatea teraselor din municipiul Hunedoara vor funcționa începând de luni, 2 iunie, fără autorizație din partea Primăriei Municipiului Hunedoara. Administrația a eliberat autorizațiile pentru acest an valabile doar până la 1 iunie, urmând ca după această dată, proprietarii să le înnoiască. Aceștia însă nu au putut s-o facă, dintr-un motiv întemeiat.

Regulament cu întârziere…

Începând cu data de 2 iunie, fiecare proprietar de terasă din municipiul Hunedoara ar fi trebuit să-și desfășoare activitatea în baza unei noi autorizații. Noile autorizații nu au putut fi însă eliberate pentru că urma să fie aprobat un nou regulament local de desfășurare a activităților comerciale în municipiul Hunedoara, lucru care s-a întâmplat abia în ședința de astăzi a Consiliului Local.

Reprezentanții Primăriei se scuză și promit că niciun proprietar de terasă din oraș nu va fi sancționat pentru că nu are autorizație. Însă cine poate garanta că celelalte instituții cu atribuții de control vor închide ochii la această neregulă? „Am avut discuții cu organele de control și nu vor aplica sancțiuni”, promit reprezentanții administrației locale. Scuzele nu țin însă loc de justificări și nimeni nu a reușit să răspundă clar de ce s-a întârziat atât de mult elaborarea noului regulament.

„Din 2 iunie, comercianții pot fi amendați pentru că Primăria nu a eliberat autorizațiile. S-au intensificat controalele în Hunedoara, nu e de glumit”, a atras atenția consilierul local PP-DD, Robert Muzsic.

…ca în marile orașe

În procedura de aprobare a noului Regulament, aleșii au modificat distanța de carosabil la care poate fi amplasată o terasă, de la 5 la 3 metri, deși asta contravine legilor în vigoare. Practic, propunerea Primăriei era ca terasele să nu poată fi amplasate la o distanță mai mică de 5 metri de carosabil și de intersecții, însă consilierul PDL Ovidiu Crișan a propus ca distanța să fie redusă la 3 metri. „Sunt deja terase amenajate la mai puțin de 5 metri. Ce să facă acești oameni, să le desființeze?”, a întrebat Ovidiu Crișan care a făcut de altfel și amendamentul care a trecut la vot.

Reprezentanții Primăriei Hunedoara susțin că Regulamentul local de desfășurare a activităților comerciale în municipiul Hunedoara a fost inspirat din documentele similare din Cluj-Napoca, Sibiu și Timișoara, ceea ar trebui să însemne că Hunedoara va avea un comerț de nivel european.

Un răspuns

  1. sysyad@yahoo.com' doar eu spune:

    ai glume in program!!!! nivel european?????? cu alesii nostri?????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus