Județul Hunedoara este reprezentat în Camera Deputaților de 6 parlamentari.

UPDATE

Deputații hunedoreni contestă monitorizarea Multumesc.org

Deputații hunedoreni consideră că monitorizarea făcută de site-ul Multumesc.org este incompletă și nu este corect explicat mecanismul de vot, ceea ce duce la interpretarea greșită că parlamentarii nu au fost la serviciu.

Marius Surgent a declarat pentru Hunedoara Liberă că site-ul respectiv monitorizează votul final al legilor: „Nu am nicio absență de la Parlament. Monitorizarea lor vine pe votul final al legii, când se poate întâmpla ca un parlamentar, cum a fost și cazul meu, să fie plecat într-o delegație. Evident că acel parlamentar nu poate vota, motiv pentru care se înregistrează că el este absent. Am fost trei săptămâni în trei delegații oficiale, de exemplu, acest lucru nu înseamnă că am lipsit de la serviciu. Mai mult, săptămâna viitoare pentru că este campanie electorală mi-am luat concediu pentru ca să nu existe discuții că lipsesc de la Parlament”.

Și deputatul Ilie Toma spune că nu a lipsit de la Parlament. Și Toma invocă aceeași problemă legată de prezența la Camera Deputaților. „Nu am lipsit deloc. Chiar o să ridic această problemă legată de modul în care se face monitorizarea. Ea se face parțial și de aici rezultă absențele. Putem fi într-o comisie când se dă votul final și să rezulte că am absentat”.

În plus, monitorizarea Multumesc.org nu este actualizată în concordanță cu datele de pe site-ul Camerei Deputaților, astfel că nu sunt trecute toate inițiativele, întrebările, interpelările și declarațiile politice ale deputaților. De exemplu, la deputatul Natalia Intotero sunt afișate doar jumătate dintre întrebările, interpelările și inițiativele legislative.

________________

Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării. Forul suprem este alcătuit din Camera Deputaţilor şi Senat.

Județul Hunedoara este reprezentat în Camera Deputaților de către: Lucian Ovidiu Heiuș (PNL), Natalia Elena Intotero (PSD), Petru Sorin Marica (PSD), Laurențiu Nistor (PSD), Marius Gheorghe Surgent (ALDE) și Ilie Toma (PSD).

Diverse ONG-uri, asociații civice și, bineînțeles, mass-media fac tot soiul de clasamente, prin care stabilesc care dintre aleși e cel mai harnic, mai vocal, mai prezent la lucrările Camerei din care fac parte parlamentarii. Printre cei care monitorizează activitatea deputaților se numără Mulțumesc.org. Potrivit acestui site, situația se prezintă astfel:

  • Marius Gheorghe Surgent (ALDE) ocupă locul I în topul absențelor între parlamentarii hunedoreni. El are absență per mandat de 31,2 la sută. A luat de trei ori cuvântul, dar are zero inițiative legislative, zero declarații politice, zero întrebări și interpelări. Cum partidul său face parte din coaliția la putere, e normal să nu fi semnat nicio moțiune până acum.
  • Pe locul al doilea în topul celor cu absențe este Lucian Ovidiu Heiuș (PNL), cu absență per mandat de 25,2 la sută. El a luat cuvântul în plen de două ori, a avut 4 inițiative legislative, dar niciuna n-a devenit lege, a semnat o moțiune, n-are declarații politice și nici întrebări și interpelări.
  • Podiumul este completat de către Laurențiu Nistor (PSD) cu absență per mandat de 21 la sută. Acesta a avut două luări de cuvânt, o declarație politică, două inițiative legislative, din care niciuna nu a devenit lege.
  • Natalia Elena Intotero (PSD) are absență per mandat de 16,8 la sută, 13 luări de cuvânt în plen, 3 declarații politice, 13 întrebări și interpelări, 2 inițiative legislative, dar niciuna nu a devenit lege.
  • Ilie Toma (PSD) are absență per mandat de 12 la sută, 6 luări de cuvânt, 5 întrebări și interpelări și o inițiativă legislativă, dar care n-a devenit lege.
  • Petru Sorin Marica (PSD) a lipsit cel mai puțin, el având  absență per mandat de 6,9 la sută și 4 luări de cuvânt în plen, 0 interpelări și întrebări, 0 inițiative legislative, 0 declarații politice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus