Companiile de asigurări au achitat despăgubiri de peste 119,2 milioane lei în baza asigurărilor pentru locuinţe, în primele 9 luni ale anului trecut, în creştere cu 61% faţă de valoarea achitată în aceeaşi perioadă a anului 2022, se arată într-un comunicat al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

Peste 83% din valoarea acestor despăgubiri (99,2 milioane lei) au fost plătite în baza asigurărilor facultative pentru locuinţe, în creştere cu circa 38% faţă de cele efectuate în primele 9 luni ale anului 2022.

“La împlinirea unui an de la cutremurele care au afectat mai multe zone din ţara noastră şi nu numai, vedem încă o dată importanţa existenţei unei asigurări facultative pentru locuinţă. În acest context, este cu atât mai important ca fiecare român să ia toate măsurile necesare pentru a fi sigur acas゠alături de cei dragi”, a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte & director general al UNSAR.

Potrivit organizaţiei de profil, important este ca fiecare locuinţă să fie protejată la întreaga ei valoare, indiferent că este vorba despre producerea unui dezastru natural (cutremur, inundaţie sau alunecare de teren) sau a unui incendiu, furt, a unei explozii sau spargeri de conducte. Totodată, UNSAR aminteşte că se pot asigura şi bunurile din locuinţă dar şi prejudiciile care pot fi produse vecinilor.

“Cu doar 20% din fondul locativ asigurat în cazul dezastrelor naturale şi cu doar 1 din 10 români pregătit financiar în cazul unui dezastru, accesarea unei asigurări facultative ar trebui să fie o prioritate pentru fiecare proprietar de locuinţă”, a declarat Alina Bărbulescu, specialist Asigurări Bunuri & Proprietăţi în cadrul UNSAR.

Înfiinţată în 1994, UNSAR reprezintă 22 de companii de profil care deţin o pondere de peste 90% din piaţa locală de asigurări. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asiguratorilor şi Reasiguratorilor Europeni – Insurance Europe. Asiguratorii din România membri ai UNSAR plătesc despăgubiri de circa 1,8 miliarde euro pe an, ceea ce înseamnă 5 milioane euro în fiecare zi calendaristică, se precizează în comunicat.

Sursa: UNSAR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus