O analiză realizată de Hotnews.ro pe baza datelor furnizate de Institutul Național de Statistică arată că Deva a ajuns unul dintre cele mai scumpe în privința costurilor alimentelor, ținându-se cont și de nivelul salariilor.

Potrivit materialului publicat luni de portalul menționat, în realizarea clasamentului au fost folosite seturi de date privind alimentele și salariile care au fost furnizate de Institutul Național de Statistică.

Cifrele au fost ponderate cu „greutatea” lor în coșul de consum (potrivit INS) și cu nivelul salarial, iar calculele se referă la luna noiembrie 2023, mai arată Hotnews.ro.

Astfel, topul în ceea ce privește cea mai ridicată medie a coșului de consum este deschis de Cluj-Napoca, urmat de Zalău și de Alba Iulia. Urmează Timișoara, Râmnicu Vâlcea, București, Deva, Arad, Târgu Mureș și Brașov.

Deva se află pe locul 7 în acest clasament al coșurilor alimentare, fiind un oraș mai scump decât orașe ca Arad, Brașov, Oradea sau Sibiu.

În calculul coșului de consum au fost luate în considerare următoarele produse alimentare: cartofi, fasole uscată, ceapă, varză de toamnă, carne de porc, usturoi, morcovi, mere, lapte de vacă, brânză telemea de oaie și ouă.

COS CONSUM

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus