Intrarea este liberă
Primaria Municipiului Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva vă invită marți, 13 decembrie 2022, de la ora 18:00, în sala mare Centrului Cultural „Drăgan Muntean”, la o nouă premieră a trupei de teatru PROSCENIUM.
Trupa de teatru PROSCENIUM, constituită din tinerii
participanți la cursul intitulat TEATRU, CA DISCIPLINĂ DE VIAȚĂ,
anunță premiera producției „T.V.S.R.L.”.
Un spectacol realizat în cadrul celei de a opta stagiuni dedicate educației prin teatru (organizate și susținute de Centru Cultural Drăgan Muntean din DEVA și conduse de regizorul și profesorul Mihai LUNGEANU).
O adaptare și prelucrare liberă a unui faimos text (semnat de trei actori englezi), dedicat modului în care opera shakespeariană poate fi receptată în contemporaneitate.
O inedită provocare pentru cei 12 interpreți, confruntați cu descifrarea unei moșteniri culturale de valoare universală dar și cu naturalețea unei trupe de teatru pornite într-o călătorie imaginară prin lumea personajelor create de marele Will.
Spectacolul implică participarea spectatorilor deveniți și ei personaje, într-o lume care și-a schimbat și moda și vocabularul, dar și-a păstrat încă viciile și limitele de înțelegere. Un îndemn la bucuria jocului teatral petrecut împreună, dar și către o clipă de meditație asupra rostului lumii în care trăim și a oamenilor care o alcătuiesc. ”Lumea-ntreagă e o scenă… și toți oameni-s actori”…
Intrarea este liberă.
Sursa: Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus