Direcția de Asistență Socială Deva a distribuit, miercuri, 8 noiembrie 2023, materiale sanitare și instrumentar medical necesare bunei desfășurări a activității în cabinetele medicale și stomatologice din școli și grădinițe, aflate în subordinea instituției.

Totodată, în cursul săptămânii viitoare, vor fi distribuite în cabinetele medicale școlare medicamentele achiziționate în funcție de solicitările medicilor și în conformitate cu baremul pentru dotarea cabinetelor medicale școlare prevăzut de legislația în vigoare.

De la începutul anului 2023, cabinetele medicale și de medicină dentară care funcționează în unitățile de învățământ din municipiul Deva au beneficiat de dotări în valoare totală de peste 90.000 de lei – ceea ce înseamnă aproape 90% din bugetul alocat pentru anul acesta.

În prezent, rețeaua de medicină școlară din municipiul Deva are 18 cabinete de medicină generală și alte două cabinete de medicină dentară, în care 7 medici și 24 de asistente medicale, angajați al Direcției de Asistență Socială Deva, asigură consultații și tratamente gratuite pentru aproximativ 10.000 de preșcolari și elevi care frecventează cursurile unităților de învățământ.

Ce OFERĂ asistența medicală școlară:

– acordarea de consultații primare

– efectuarea triajului zilnic, în cazul preșcolarilor

– triaj epidemiologic, după fiecare vacanță școlară

– evidență specială în cazul copiilor cu boli cronice

– verificarea stării de sănătate a elevilor înainte de participarea acestora la competiții, olimpiade, concursuri, excursii etc.

– monitorizarea alimentației preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ în care se servește masa

– asistență medicală în cazul urgențelor medicale

– acțiuni de prevenție

– educație pentru sănătate

– promovarea unui stil de viață sănătos și a activității fizice în rândul copiilor și adolescenților etc.

Sursa: Direcția de Asistență Socială Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus