Cum intraţi în posesia cardurilor de sănătate? Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Hunedoara au explicat pentru HunedoaraLiberă.ro de unde îşi pot ridica hunedorenii cardurile, care vor deveni obligatorii la medic, dacă nu le-au primit prin poştă. 

Potrivit CJAS Hunedoara, 19.300 de carduri de sănătate nu au ajuns la beneficiari, fie că nu au fost găsiţi la domiciliu în momentul expedierii acestuia, fie şi-au schimbat adresa de domiciliu între timp.

Cardurile rămase nedistribuite au fost returnate Casei de Asigurări de Sănătate, astfel hunedorenii care nu au primit cardurile prin poştă vor trebui să se prezinte la sediul CAS Hunedoara, din Deva, pentru a intra în posesia documentului. Aceştia trebuie să aibă asupra lor o copie după actul de identitate .

Totodată, CAS Hunedoara va pune, în scurt timp, la dispoziţia asiguraţilor o aplicaţie online. Aceştia vor putea accesa acest site şi vor putea să se caute pe lista de carduri returnate de Poşta Română. Cei care se regăsesc, se prezintă la sediul CAS Hunedoara cu copia după buletin pentru a intra în posesia cardului, iar asiguraţii care constată că nici măcar nu s-a emis un card naţional pe numele lor, va depune o cerere la Casa de Asigurări de Sănătate împreună cu o copie după Cartea de Identitate, într-un interval de 30 de zile calendaristice.

“Angajaţii CAS Hunedoara vor depune toate demersurile pentru ca asiguratul să intre în posesia cardului naţional”, spun reprezentanţii CAS Hunedoara.

Data la care va deveni obligatoriu cardul de sănătate este 1 februarie 2015. Până în acest moment la nivelul judeţului Hunedoara au fost distribuite prin Poştă un număr de 303.092 de carduri.

Potrivit reprezentanţilor CAS Hunedoara, cardul are rol de dovedire a calităţii de aisgurat pentru furnizarea unor servicii medicale. Entităţile care au acces la informaţiilor înscrise pe cardul naţional sunt medicul de familie  (au acces la editarea datelor înscrise pe cipul cardului precum şi la citirea datelor înscrise pe cardul naţional cât şi pe cipul acestuia), medicii specialişti (au acces numai la citirea datelor înscrise pe cardul naţional  respectiv pe cipul acestuia), furnizorii de dispozitive medicale şi furnizorii de medicamente (vor realiza identificarea titularului cardului naţional în vederea eliberării prescripţiilor medicale sau a dispozitivelor medicale).

Un răspuns

  1. mirceabazatu90@yahoo.com' Mitrea Mircea Laurentiu spune:

    Nu am primit cardu de sanatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus