Ancheta procurorilor DIICOT în cazul fostului vicepreședinte PNL Hunedoara, Alin Simota, arată că acesta a delapidat 10 miliarde de lei vechi din banii primiți de de la Consiliul Județean Hunedoara, cu doar câteva luni înaintea începerii campaniei electorale pentru alegerile locale din 2012

Potrivit rechizitoriului întocmit de anchetatori, în contabiltatea de la Atomis International Prod și Simar au fost înregistrate cheltuieli fictive, fiind pe de o parte afectate astfel taxele datorate bugetului de stat (TVA şi impozit pe profit), iar pe de altă parte au fost devalizate propriile societăţi cu sume mari de bani.

Societățile controlate de Alin Simota au efectuat mai multe lucrări contractate la Consiliul Județean Hunedoara. Banii plătiți de administrația județeană au fost scoși din conturi în baza unor state de plată falsificate și au fost folosiți în scop personal de Simota, chiar înainte de alegerile locale din 2012.

”Din probele administrate în dosar mai rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpații Simota Alin și Smădoi Dorin – administratorul interpus al SC Simar SRL, aflată în pragul insolvenței – au delapidat suma de 960.326 de lei virată de Consiliul Județean  în contul SC Simar SRL deschis la Trezoreria Deva pentru plata unor lucrări ce fuseseră efectuate. Pentru a obține transferul acestor bani, inculpații au folosit state de salarii falsificate pentru plata salariilor aferente lunilor  septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie 2011, ianuarie 2012 și februarie 2012. Ulterior banii au fost retraşi din cont şi folosiţi în interes personal”, arată anchetatorii potrivit gazetadedimineata.ro.

Procurorii DIICOT vorbesc în acest dosar, acum – oficial – de un prejudiciu de peste 4 milioane de lei, banii fiind delapidați prin folosirea de firme fantomă, dar și documente false.

Dosarul are, la acest moment al fazei de începere a urmăririi penale, nu mai puțin de 31 de volume și cuprinde inclusiv rapoarte ale inspectorilor antifraudă detașați de DIICOT Alba Iulia în această cauză.

2 răspunsuri

 1. munteanuirina27@yahoo.ro' io,cetateanul spune:

  Aceasta este,dupa cum se vede,o practica curenta,privind firme cu care Consiliul Judetea Hunedoara incheie contracte. Consiliul Judetean Hunedoara le da banii,iar apoi firma intra in disolutie.
  Presupun ca banii au fost impartiti si, de acest lucru, nu este strain d-nul presedinte al Consiliului Judetean,Mircea Molot.
  Au mai fost si alte firme,care au primit contracte si apoi au intrat in disolutie (o firma turceasca pentru lucrari in cadrul programului ISPA,o firma locala SC Apa Plus SA,pentru lucrari de contorizare individuala la blocuri…..
  Sa dea banii inapoi,nenorocitii!
  Si sa fie adusi in fata justitiei,ei si complicii lor,inclusiv toti functionarii publici care i-au acoperit!

 2. janos@yahoo.com' Janos Jianu spune:

  Păi credeţi că Mircea Moloţ şi-a “cumpărat” 5000 ha teren agricol
  din bani de meditaţii? Dacă prefaceţi Casa Poporului în puşcărie
  şi tot nu încap toţi toţi borfaţii acestui neam! Unde eşti tu Iancule Mare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus