Într-un comunicat de presă intitulat „România trebuie să se pregătească de război ca să nu ajungă în situația de a lupta”, Anamaria Gavrilă, deputat în circumscripția nr.22 Hunedoara și președinte al Partidului Oamenilor Tineri, a pledat pentru recâștigarea prestigiului Armatei:

„Avem nevoie de o armată puternică, care să fie tratată cu onoare de către statul român pentru ca ei să ne facă onoare în lume. În situația în care nu te îngrijești de armată, îți pierzi identitatea ca țară.”

Prinsă în vâltoarea luptei, Anamaria Gavrilă a făcut o „confuzie” la finalul comunicatului, încurcând taberele și rolurile:

„POT – Partidul Oamenilor Tineri – susține consolidarea pregătirii militarilor români, dotarea adecvată a armatei precum și pregătirea militară a populației la nivel de bază pentru a fi pregătiți în caz de atac să ne atace“, a declarat Anamaria Gavrilă. (evidențierea ne aparține)

Vă prezentăm mai jos textul integral al comunicatului de presă:

România trebuie să se pregătească de război ca să nu ajungă în situația de a lupta

Armata este unul dintre simbolurile identitare ale unei națiuni, iar românii au nevoie să se simtă protejați de atacurile externe, dar în același timp tot teritoriul Românei să fie apărat o armată puternică, promtă și eficientă.

Armata menține vii valorile unei națiuni: libertății, democrației și ale dreptății și totodată ne leagă de trecutul istoric și de biruințele strămoșilor noștri. Dacă nu am fi avut o armată puternică, nu am mai fi astăzi aici ca țară. Așadar, armata este fundamental importantă pentru a ști cine suntem, de unde venim și ce anume ne definește ca națiune.

Avem nevoie de o armată puternică, care să fie tratată cu onoare de către statul român pentru ca ei să ne facă onoare în lume. În situația în care nu te îngrijești de armată, îți pierzi identitatea ca țară.

“Atitudinea derizorie față de armată din ultimii ani a dus la dezastrul pe care ni-l descriu toți oamenii cu curaj care au avut posibilitatea să cunoască asta din interior. Așadar, este inacceptabil pentru noi ca țară ca militarii români să se confrunte cu neajunsuri – cazarmele, echipamentul, logistica și veniturile. Este înspăimântător să auzi poveștile militarilor, demotivarea personalului și lipsa tot mai mare de personal din armată.

Înainte să ne bazăm pe alții ca să fim apărați, înainte să așteptăm după alții să se hotărască și să negocieze cu noi dacă vin să ne ajute, și înainte să ne bazăm pe promisiuni care chiar și scrise nu mai înseamnă nimic atunci când este o criză – trebuie să putem să ne apărăm noi primii”.

„POT – Partidul Oamenilor Tineri – susține consolidarea pregătirii militarilor români, dotarea adecvată a armatei precum și pregătirea militară a populației la nivel de bază pentru a fi pregătiți în caz de atac să ne atace”, a declarat Anamaria Gavrilă, deputat în circumscripția nr.22 Hunedoara și președinte al Partidului Oamenilor Tineri.

Este important să acționăm împreună când este necesar pentru a construi și a lăsa în urma noastră fapte care pentru ceilalți, pentru țară pentru și națiune, să rămână veșnic în urma noastră ca moștenire.

P.O.T. – Partidul Oamenilor Tineri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus