Parcul Industrial din municipiul Hunedoara (PIHD) a devenit astăzi subiect de dispută în cadrul ședinței oridinare a Consiliului Local. Mai mulți consilieri au atras atenția primarului Viorel Arion și colegilor prezenți asupra faptului că activitatea desfășurată de societatea comercială a primăriei nu este tocmai transparentă, așa cum ar trebui să fie având în vedere că PIHD se află în subordinea Consiliului Local Hunedoara.

Bejinariu nu participă la ședințele AGA

Reprezentantul Consiliului Local Hunedoara în Asociația Generală a Acționarilor (AGA) la SC Parcul Industrial SRL, Anghelescu Adrian (FOTO–centru), a înaintat primăriei o adresă prin care a adus la cunoștință aleșilor locali că întâmpină reale dificultăți de comunicare cu Valeriu Bejinariu, directorul general al societății comerciale.

Consilierii locali îl mandataseră pe Adrian Anghelescu să reprezinte primăria în ședința AGA de la Parcul Industrial stabilită pentru data de 6.03.2014 pentru a aproba bugetul de venituri și cheltuieli al societății comerciale. Anghelescu a declarat că directorul general al Parcului Industrial, Bejinariu, nu s-a prezentat la această întâlnire, fapt ce l-a determinat să facă o adresă către primarul municipiului Hunedoara, Viorel Arion, în care l-a informat cu privire situația generată de atitudinea directorului general. Totodată, a cerut să i se prezinte mai multe documente privind activitatea economică desfășurată de SC Parcul Industrial SRL.

În data de 25.03.2014, Anghelescu a fost rechemat la sediul Parcului Industrial pentru discuții clarificatoare, însă, și de această dată, directorul general a lipsit. Reprezentantul primăriei spune că în urma acestei situații fără precedent, nu poate semna aprobarea bugetului de vreme ce nu s-a analizat în AGA modul în care s-a desfășurat execuția bugetară din anul 2013. „Mă văd silit să recunosc că cei de acolo îmi pregătiseră un rol de decor. Potrivit legii, AGA din societățile cu răspundere limitată trebuie să-și îndeplinească niște atribuții clar stipulate, care până în prezent nu și le-a exercitat”, a spus în plenul ședinței de astăzi Adrian Anghelescu.

Magaon vrea să îl verifice pe Valeriu Bejinariu la ANI

Consilierul local Jane Magaon (FOTO–stânga) a atras și el atenția asupra lipsei de transpareță în privința activitatății manageriale la PIHD, cu atât mai mult cu cât Bejinariu a solicitat la preluarea în administrare a Parcului Industrial dublarea numărului de angajați („pentru creșterea performanțelor”), însă situația economică a societății lasă de dorit. Magaon a cerut și el mai multe documente justificative pentru a vedea exact care este situația financiară și managerială a Parcului Industrial Hunedoara.

Mai mult decât atât, Magaon a ridicat o altă problemă legată de directorul general al Parcului Industrial, Bejinariu, care deține și o firmă privată cu care a executat lucrări la Liceul Constantin Bursan din Hunedoara. În acest context, consilierul local a cerut primăriei în ședința de astăzi să înainteze către Agenția Națională de Integritate (ANI) o adresă oficială, prin care să solicite autorității să se pronunțe dacă directorul Parcului Industrial se află sau nu în conflict de interese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus