Camera Deputaților a adoptat în calitate de for decizional, proiectul de lege inițiat în calitate de deputat liberal de Alba de Florin Roman. Proiectul prevede noi facilități pentru donatorii de sânge.

„Proiectul a fost inițiat la propunerea dr. Tuzes, șeful secției ATI a spitalului județean Alba și a colegilor săi, care au cerut noi bonificații și stimulente pentru donatori, întrucât precedentele măsuri nu-i mai motivau suficient pe donatori.

Prin noua lege, consiliile locale pot pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren, pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum 3 donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic.

Reducerea aplicată poate fi cumulată cu bonificația de 10%, acordată celor care achită anticipat, până la 31 martie” a transmis Florin Roman.

Proiectul de lege adoptat merge la promulgare la Președintele României. Imediat după intrarea în vigoare a acestei legi voi cere consilierilor și primarului liberal de la Alba Iulia, să înaintăm un proiect de hotărâre de consiliu local, prin care să acordăm bonificația suplimentară donatorilor, începând cu 1 ianuarie 2025.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus