Dezbaterile privind alocarea fondurilor pentru susţinerea echipelor sportive din judeţ au stârnit controverse aprinse.

Aleşii judeţului au dezbătut vineri propunerea conducerii Consiliului Judeţean Hunedoara de finanţare a activităţii sportive din judeţ prin plata unor cotizaţii la asociaţiile sportive din care face parte.

Proiectul de hotărâre, aflat primul pe ordinea de zi, a provocat însă reacţii din partea opoziţiei care, prin vocea consilierului judeţean PSD Ioan Ştaier, a concluzionat că echipa de handbal feminin CSM Cetate Deva primeşte prea mulţi bani (696.000 lei). În plus, Ioan Ştaier susţine că alocarea de fonduri este nepotrivită având în vedere că fianţatorul echipei este acum consilier local la Deva din partea PNL. Social-democratul a propus ca banii să fie realocaţi pentru susţinerea elevilor olimpici din judeţ, însă această propunere nu a luat forma unui amendament.

În replică, vicepreşedintele Dorin Gligor a declarat că plata acestor cotizaţii a fost stabilită prin hotărârea tuturor consilierior judeţeni. În plus, Dorin Gligor a mai adăugat că suma pare mare, dar nu este aşa.

“Dacă ne gândim la sumele care răsplătesc efortul acestor sportive, credeţi-mă, sunt mici. Echipa de handbal feminin umple Sala Sporturilor la fiecare meci jucat acasă şi acesta este scopul stadioanelor, al săilor de sport: să găzduiască evenimente sportive reuşite, nu să fie umplute cu autocare întregi de oameni adunaţi la şedinţe regizate de partid. Fiecare politician trebuie să înţeleagă acest lucru, a declarat Dorin Gligor.

Sumele aprobate de CJ Hunedoara:

Asociaţia “Club Sportiv Municipal Cetate Deva” – 696.000 lei.

Asociaţia “Clubul Sportiv Fotbal Club Hunedoara” – 500.000 lei.

Asociaţia “Fotbal Club Autobergamo” – 200.000 lei.

Federaţia Română de Judo – 50.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus