Prefectul judeţului Hunedoara este acuzat de conducerea Consiliului Judeţean de favorizarea intereselor politice ale partidului care l-a susţinut în ocuparea funcţiei. Lui Sorin Vasilescu i se reproşează acţiunea în instanţă care blochează aplicarea Regulamentului de circulaţie a autovehiculelor de mare tonaj pe drumurile judeţene.

Instituţia Prefectului Hunedoara a atacat în instanţă (la sfârşitul lunii mai) Hotărârea Consiliului Judeţean care stabilea taxe pentru transportatorii care depăşesc limitele admise de tonaj pe drumurile judeţene. Din acel moment, hotărârea a fost suspendată, iar Regulamentul prevăzut de aceasta nu a putut fi aplicat. Din acel moment, transportatorii care utilizează drumurile judeţene le folosesc fără a ţine cont de limitele de tonaj.

Conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara este de părere că prefectul Sorin Vasilescu a avut un interes în a bloca aplicarea acestui Regulament întrucât printre autovehiculele de mare tonaj vizate de aceste taxe se află şi cele deţinute de “un preşedinte judeţean al PSD care transportă material de balastieră şi de un şef de regie”, după cum acuză vicepreşedintele CJ, Tiberiu Balint.

Balint a făcut aceste declaraţii în acdrul unei conferinţe de presă în cadrul căreia a arătat că, deşi Consiliul Judeţean a modificat hotărârea atacată în instanţă, pentru a intra în logica legală cerută de prefect, procesul continuă.

“Prefectul a avut un interes să blocheze acest Regulament în perioada în care se contruieşte tronsonul de autostradă care tranzitează judeţul nostru, însă în această perioadă, cei care pierd sunt hunedorenii care vor rămâne cu drumurile distruse”, a declarat Tiberiu Balint.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus