Casa de Cultură din Municipiul Hunedoara va fi administrată din nou de Consiliul Local Hunedoara.

Întrucât nici în 2013 și nici în 2014 Consiliul Județean nu a mai alocat fonduri pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a Casei de Cultură din Hunedoara, Primăria a solicitat acordul de principiu privind încetarea amiabilă prin acordul părților a contractului de administrare.

„Primăria municipiului Hunedoara s-a adresat în repetate rânduri, Consiliului Județean cu rugămintea de a finaliza lucrările începute, insistând asupra aspectului și pericolului pe care-l reprezintă în special șantierul lăsat neîmprejmuit și neprotejat în urma demolării rezervorului de apă vechi și inutilizabil aflat într-o stare avansată de uzură, în locul căruia urma să se monteze un alt rezervor cu o capacitate de peste 100 mc”, se arată în nota de fundamentare care stă la baza proiectului de hotărâre care urmează să fie aprobat de Consiliul Local.

Cine şi cât a lucrat la reparaţiile de la Casa de Cultură

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Hunedoara, reabilitarea Casei de Cultură din municipiu a fost demarată de Consiliul Local în decembrie 2006, urmând ca fondurile să fie asigurate de la bugetul de stat. Lucrările care s-au executatau vizat reparaţii la faţade, acoperiş şi instalaţie paratrăsnet, înlocuire tâmplărie lemn cu tâmplărie PVC şi geam termopan, reabilitare scări şi pavaje exterioare, instalaţii încălzire şi parţial reabilitare instalaţii electrice interioare şi exterioare, instalaţii de legare la pământ, canalizări interioare şi instalaţii de iluminat de siguranţă.

La sistarea lucrărilor prin încetarea activității firmei executante, în martie 2008 au rămas de executat:finalizarea instalaţiilor electrice, finisaje interioare, instalaţii şi utilaje stins incendii, instalaţii de ventilaţie şi climatizare, instalaţii privind mecanica scenei.

În 2008, administraţia din Hunedoara nu avea resursele financiare necesare continuării din surse proprii a lucrărilor de reabilitare rămase de executat, în consecinţă, s-a propus preluarea finanţării și continuarea lucrărilor de reabilitare de către Consiliul Judeţean Hunedoara, iar Casa de Cultură a municipiului Hunedoara a fost dată în administrarea acestuia în baza unui contract de administrare.

„Contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare a fost încheiat, în urma licitației publice, între Consiliul Județean Hunedoara și S.C. Only Me S.R.L. Deva în martie 2012. Deoarece execuția a fost mult tergiversată și lucrările executate au fost de proastă calitate, acest contract a încetat în februarie 2013 fără a fi finalizate toate lucrările cuprinse în contract”, se mai arată în nota de fundamentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus