Conchita Wurst, concurentul care a reprezentat Austria la EUROVISION 2014, a câştigat cea de-a 59-a ediţie a concursului.

EUROVISION 2014. Conchita Wurst a reprezentat una dintre cele mai controversate şi non-conformiste apariţii pe scena de la EUROVISION, iar asta pentru că deşi s-a înscris la concurs cu nume de femeie, reprezentantul Austriei este în realitate bărbat şi îl cheamă Tom Neuwirth, notează site-ul Stranger or what.

Câştigărul EUROVISION 2014 în urmă cu 8 ani, atunci când a participat la concursul de talente din Austria – Star Mania

În vârstă de 24 de ani, câştigătorul EUROVISION 2014 a apărut pentru prima dată în lumina reflectoarelor în 2006, atunci când a ocupat locul 2 la un concurs de talente din Austria – Star Mania. După această evoluţie, Tom a intrat într-un colţ de umbră. A revenit în lumea show-bizz-ului în 2011 cu un nou look şi cu un alt nume – Conchita Wurst.

Într-un interviu acordat presei din Austria, câştigătorul EUROVISION 2014 a spus că intră în pielea personajului atunci când se machiază şi se îmbracă ca o femeie, mai exact se poartă ca atare. Mai mult, foloseşte chiar şi toaleta femeilor atunci când este Conchita Wurst. În viaţa de zi cu zi, câştigătorul EUROVISION 2014 este Tom, iar pe Conchita o foloseşte doar în spectacole.

Nu este prima oară când Conchita a intrat în această competiţie muzicală. Anul trecut, Conchita nu a ajuns în etapa internaţională, deoarece nu a trecut de etapa naţională din Austria.

Câştigătorul EUROVISION 2014 se declară ca fiind un militant împotriva discriminării minorităţilor sexuale. „Cum te-ai simţi dacă prietenii, cunoştinţele, copiii şi colegii tăi ar fi abuzaţi în acest sens? Sunt sigur că peste tot există oameni ‘diferiţi’. Voi continua să lupt împotriva discriminării şi pentru toleranţă. În secolul XXI fiecare persoană are dreptul să trăiască aşa cum îşi doreşte, atât timp când nu îl afectează pe cel din jurul lui. Din câte ştiu nu am făcut rău nimănui”, a declarat Conchita Wurst.

conchi-2

SURSA: gandul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus