Galeria de artă FORMA din Deva găzduiește o expoziție a artiștilor Andrei Rosetti și Radu Ignat, care prezintă împreună publicului două proiecte - COTELE APELOR și LA STRADA.

Vernisajul expoziției va avea loc marți, 18 noiembrie, la ora 18.00.

Andrei Rosetti a studiat pictura în Timişoara în atelierul pictorului Constantin Flondor. Este este membru fondator al grupării NOIMA. Radu Ignat a studiat sculptura în Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, în atelierul sculptorului Darie Dup.
COTELE APELOR este proiectul propus de Andrei Rosetti. Marea majoritate a lucrărilor expuse au rezultat în urma mai multor documentări realizate pe cursul Dunării (Simpozionul Internaţional de Pictură “Dunăre ART” 2014, Tabăra de creaţie Rubin – Dubova VII / “Prolog”). Andrei Rosetti propune o metaforă a umanităţii. Copii jucându-se pe maluri provizorii, insule, construcţii abandonate, capete de pod, locuri în care omul încearcă să clădească. Locuri în care din vreme în vreme apele cresc sau scad, aducând uneori binecuvântarea rodului, alteori abandon şi distrugere.
LA STRADA aduce pe simezele galeriei devene o serie de imagini inspirate din realitatea oraşului. Radu Ignat renunţă în această expoziţie la sculptură în favoarea picturii. La limita dintre real şi fantastic suntem invitaţi să întâlnim o serie de personaje, o lume. Pe strada lui Radu Ignat veţi întâlni vânzători de pepeni,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus