În fiecare an, de Buna Vestire, într-un cadru absolut special oferit de Catedrala Ortodoxă de la Motru sunt premiați câștigătorii Salonului Internațional de Pictură „Arte Mici”.

Salonul de Pictură „ARTE MICI” – eveniment clandestin de formă, pată și culoare –  este un fenomen cultural deschis tuturor copiilor pasionați de pictură, din țară dar și din străinătate. Evenimentul este organizat la inițiativa artistului plastic Florin Preda-Dochinoiu, de Primăria Municipiului Motru, Consiliul Local Motru, Casa de Cultură a Municipiului Motru și Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Drobeta-Turnu Severin.

Anul acesta, la cea de-a XIV-a ediție a Salonului au participat peste 400 de artiști din 8 țări (Spania, Germania, Republica Moldova, Bulgaria, Serbia, Franța, Republica Moldova şi România), cumulând peste 600 de lucrări. Între aceștia, Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva a fost reprezentat printre premianți de elevul Verme Filip din clasa a VI-a, desemnat câștigător al Premiului Special „Florin Isuf”, având ca profesor coordonator pe Alina Nealcoș. Ceremonia de premiere a avut loc în 25 martie 2023, în municipiul Motru, județul Gorj, iar la festivitate artiștii au participat și la lansarea albumului de artă al Salonului de Pictură ,,ARTE MICI” 2023.

FILIP VERME-ARTE MICI_ FILIP VERME,cls.VI Pantofii bufonului_VERME FILIP

 

Sursa: Responsabil pentru relația cu presa,

prof. Andreea Lupu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus