Un tribunal elveţian a anunţat, marţi, că Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) l-a concediat de manieră nejustificată, fără preaviz, pe fostul său secretar general interimar, germanul Markus Kattner, demis în 2016 pentru nereguli financiare, informează AFP.

“Prima cameră civilă a statuat asupra concedierii fără preaviz a secretarului general al FIFA (interimar) în mai 2016. Aceasta a fost considerată drept nejustificată, contrar a ceea ce s-a decis în faţa tribunalului pentru muncă din Zurich”, a indicat un purtător de cuvânt al Curţii supreme din Zurich.

Decizia a fost făcută publică în octombrie, dar publicată abia marţi.

Cazul a fost trimis în faţa tribunalului de muncă, pentru ca acesta să se pronunţe asupra solicitării de daune şi interese a lui Kattner.

Markus Kattner, director financiar al instituţiei sportive din 2003 şi secretar general adjunct din 2007, şi-a preluat funcţia de secretar general interimar după demiterea, în septembrie 2015, a francezului Jerome Valcke, trimis în judecată pentru vânzarea de bilete pe piaţa neagră.

Dar, la mai puţin de un an, pe 23 mai 2016, FIFA l-a demis pe german în urma unei anchete interne care a scos la iveală nereguli financiare legate de funcţia deţinută, iar ancheta internă s-a întins pe o perioadă cuprinsă între 2008 şi 2014.

Lui Kattner i s-a reproşat că a încasat bonusuri consistente, care, deşi erau prevăzute în contractul său, aveau clauze secrete în cadrul instituţiei şi doar câteva persoane din cadrul FIFA le cunoşteau şi le puteau aproba.

Pentru a justifica concedierea sa fără preaviz, FIFA i-a reproşat în mod special că şi-a procurat o înregistrare audio de la o reuniune, conform verdictului. Contrar tribunalului muncii, Curtea supremă a apreciat că procurarea unei înregistrări de la o reuniune de unde el a fost exclus nu este un motiv valabil pentru concedierea fără preaviz.

Kattner a primit în iunie 2020 o suspendare pe 10 ani din orice activitate legată de fotbal pentru încasarea de bonusuri consistente. Suspendarea sa, completată cu o amendă de 1 milion de franci elveţieni, a fost pronunţată de Comisia de etică a FIFA.

SURSA: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus